• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview değiştir butonu kaydırma sorunu.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Sayın hocalarım iyi günler diliyorum.
Ekli dosyamdaki Userform üzerindeki değiştir butonunu tıkladığımda değişen personel en üste geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
yanız siz sn = ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).Text ile siz doğrudan seri no değerini alıp onu satır no gibi kullanıyorsunuz 2 yöntem kuulanabilirsiniz
1 - eğer S.No benzersiz alansa find ile bulup o satıra gidebilirsiniz araştırırsanız forumda var
2 - eğer S.No benzersiz alansa ve belli bir satırdan başlayan sıralı seri bir değerse
-yani 1 den başlayıp eksiz bir şekilde devam eden
Sno=1, 3. satırda
Sno=2, 4. satırda
Sno=3, 5. satırda
Sno=4, 6. satırda gibiyse bu durumda
sn = ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).Text yerine
sn = ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).Text+2 yazılabilir
ben bir sorun göremedim
nerede ne yapınca, nerede ne olması gerekirken ne oluyor?

Konu Sahibi
ben bir sorun göremedim
nerede ne yapınca, nerede ne olması gerekirken ne oluyor?
Hocam Listviewde personel seçildiğinde texboxlarda herhangi bie değişiklik yapıldığında personel bilgisi 1. satıra yani başlıkların üstüne geliyor.

yanız siz sn = ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).Text ile siz doğrudan seri no değerini alıp onu satır no gibi kullanıyorsunuz 2 yöntem kuulanabilirsiniz
1 - eğer S.No benzersiz alansa find ile bulup o satıra gidebilirsiniz araştırırsanız forumda var
2 - eğer S.No benzersiz alansa ve belli bir satırdan başlayan sıralı seri bir değerse
-yani 1 den başlayıp eksiz bir şekilde devam eden
Sno=1, 3. satırda
Sno=2, 4. satırda
Sno=3, 5. satırda
Sno=4, 6. satırda gibiyse bu durumda
sn = ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).Text yerine
sn = ListView1.ListItems(ListView1.SelectedItem.Index).Text+2 yazılabilir

Çözüm
Konu Sahibi
Çözüldü - Userform listviewler arası bilgi çakışması ilgili mesajda listviewden bulanan değerin sayfadaki hangi satırda olduğunu bulan kodu kullanmayı göstermiştim
Hocam çok uyarınız için çok teşekkür ederim. orayı 1 yaptım ama 2 yi denemedim. Keşke deneseydim. Çok sağolun. Hocam yanlış yapmamak için değiştir butonu sadece veri değiştiğinde çalışırsa yanlış veri girme önüne geçebiliri. Az önceki denemede yeni bir personel ekledim. değiştir butonuna tıkladığımda yeni kayıt yaptı. Yardımlarınızı bekliyorum. Sayın hocam.

yeni soru yeni konu

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri