• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview bilgilerinin texboxlarda görünmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı günler sayın hocalarım.
Ekli dosyamda listview2 deki bilgileri tıkladığımda listview bilgileri İCRA texboxlarına gelmesi gerekirken listview1 bilgileri geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

denedim sorunsuz geliyor
sorun sizin verilerinizi aldığınız sayfadan kaynaklanıyor olabilir
verileriniz ICRA sayfasında bulunuyor ama kodunuz verileri aktif sayfadan alıyor
form çağırma düğmeniz GÖREV BİLGİLERİ sayfasında olduğundan, aktif sayfanız da GÖREV BİLGİLERİ olabilir. veriler o nedenle hatalı geliyor olabilir
bu nedenle arama/silme/ekleme vs vs işlemler yapacaksanız
ya önce sayfayı tanımlayacak ve her bilgiyi sayfa adı kullanarak çağıracaksınız
yada önce verilerin alınacağı sayfayı aktif sayfa yapıp verileri öyle alacaksınız
yani tıklama kodunuzu
sayfayı aktifleştirerek yaparsanız
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
sayfa tanımlayarak yaparsanız ise
HTML:
Kod:
şeklide güncellemelisiniz
yada Yusuf43 hocamın yaptığı gibi doğrudan listview'den alırsınız
tekrar belirtiyorum eğer başında sayfa tanımlamamışsanız (sayfa1.range - Worksheets("İCRA").range yada Syf0.cells gibi değilse) range/cell/usedrange vs vs aktif sayfa hangisi ise tüm işlemler o sayfada yapılır

Son düzenleme:
Konu Sahibi
denedim sorunsuz geliyor
sorun sizin verilerinizi aldığınız sayfadan kaynaklanıyor olabilir
verileriniz ICRA sayfasında bulunuyor ama kodunuz verileri aktif sayfadan alıyor
form çağırma düğmeniz GÖREV BİLGİLERİ sayfasında olduğundan, aktif sayfanız da GÖREV BİLGİLERİ olabilir. veriler o nedenle hatalı geliyor olabilir
bu nedenle arama/silme/ekleme vs vs işlemler yapacaksanız
ya önce sayfayı tanımlayacak ve her bilgiyi sayfa adı kullanarak çağıracaksınız
yada önce verilerin alınacağı sayfayı aktif sayfa yapıp verileri öyle alacaksınız
yani tıklama kodunuzu
sayfayı aktifleştirerek yaparsanız
HTML:
Kod:
sayfa tanımlayarak yaparsanız ise
HTML:
Kod:
şeklide güncellemelisiniz
yada Yusuf43 hocamın yaptığı gibi doğrudan listview'den alırsınız
tekrar belirtiyorum eğer başında sayfa tanımlamamışsanız (sayfa1.range - Worksheets("İCRA").range yada Syf0.cells gibi değilse) range/cell/usedrange vs vs aktif sayfa hangisi ise tüm işlemler o sayfada yapılır
Hocam Merhaba.
Açıklamanız benim için çözümden çok çok önemli. Bunları bilmediğim için her türlü değişiklik yapıyorum ama bir türlü doğru sonuca ulaşamıyordum. Az önce açıklamanız doğrultusunda başka bir sorun ile uğraştım çok şükür onu çözdüm. Allah hepinizden razı olsun. Emeğinize bilginize sağlık.

Konu Sahibi

Yusuf43hocam ve halily hocama ve diğer hocalarıma katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız. Hocalarımın iki çözümüde sorunu çözmüştür.​

rica ederim
iyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri