• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listeden Seçin Ürünlerin Alt Alta Sıralanması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Local

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba ektedi dosyamda Alış_Fatura sayfasında bir form bulunuyor .Grup Kodu ve İsmi başlığı altında küçük bir command buton var bu butona tıklayınca stok tablosu açılıyor ,stok tablosundan Grup Kodu ve İsmi başlığı altındaki ürünlere çift tıklayarak alt alta uzun boyutlu textboxlara sıralanmasını istiyorum .Teşekkürler

Çözüm
Sayın Local ,
Gördüğüm kadarıyla bu dosyaya çok emek veriyorsunuz.
Ancak bazı tasarım hatalarına dikkat çekmeden edemedim.
-Mümkün olduğunca userform üzerindeki nesnelerin adını(name olan kısım) değiştirmekten kaçının.
-Mesela textboxları yerleştirirken aynı gruptaki textboxları peşpeşe peşpeşe konumlandırın.
böylece bir gruba ait textboxlarda toplu bir işlem yaparken tek bir for döngüsü ile
yapacağınız işlemleri tek tek yazarak yapmaktan kurtarır.
Bu hem kendinize ve hemde yardımcı olacak kişilere kolaylık sağlayacaktır.
Dosyanızda Userform5'i incelerseniz,yanlış hatırlamıyorsam ben bu düzeni oluşturmuştum.
Ama Alış_Fatura userformunda texbox sıralaması karmakarışık.
Böyle olunca da kodlar uzayıp gidiyor.
Talebinize gelince...
Sayın Local ,
Gördüğüm kadarıyla bu dosyaya çok emek veriyorsunuz.
Ancak bazı tasarım hatalarına dikkat çekmeden edemedim.
-Mümkün olduğunca userform üzerindeki nesnelerin adını(name olan kısım) değiştirmekten kaçının.
-Mesela textboxları yerleştirirken aynı gruptaki textboxları peşpeşe peşpeşe konumlandırın.
böylece bir gruba ait textboxlarda toplu bir işlem yaparken tek bir for döngüsü ile
yapacağınız işlemleri tek tek yazarak yapmaktan kurtarır.
Bu hem kendinize ve hemde yardımcı olacak kişilere kolaylık sağlayacaktır.
Dosyanızda Userform5'i incelerseniz,yanlış hatırlamıyorsam ben bu düzeni oluşturmuştum.
Ama Alış_Fatura userformunda texbox sıralaması karmakarışık.
Böyle olunca da kodlar uzayıp gidiyor.
Talebinize gelince;
gerekli düzeni sağladıktan sonra;
Userform5 içindeki
Private Sub ListView1_DblClick()
olayını inceleyiniz.
bu kodlarda ufak bir revizyonla
Stok_Tablosu userformuna ekleyerek sorununuzu çözebilirsiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam bu örnek bir dosya asıl proje değil sorunu hallettim geri dönemedim kusura bakmayın takıldığım yerlerde örnek dosya hazırlıyorum çünkü proje 12 mb boyutuna geldi

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri