• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listeden Formülle metnin ilk iki kelimesi ile arama yaptırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar. Ekte bir dosyam var, bu dosyada "Kadro Mevcut" ve "İCMAL" sayfaları "Prs.Liste" sayfasından hesaplama yapmaktadır. Prs.Liste sayfasındaki verilerden ilk iki kelimeyi dikkate alarak arama yaptırmak istiyorum. Çünkü, verinin alındığı programda tam cümleyi vermemektedir. Yardımlarınızı bekler, kolay gelsin dilerim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Merhaba Ergün
Ekli dosyanın Prs.Liste sekmesinin J sütununa;
=EĞER(EHATALIYSA(BUL(" ";E2;BUL(" ";E2;2)+1));E2;SOLDAN(E2;BUL(" ";E2;BUL(" ";E2;2)+1)))
Formülünü uygulayın ve aşağı doğru çekin ve bu şekilde filtre yolu ile ilk iki kelime ile filtre koyabilirsin veya arama yaptırabilirsin.
Kontrol et dönüş yap bir eksik var ise tekrar kontrol ederiz. Dosya boyutu çok yüksek zip, rar bir türlü yükleyemedim dosyayı.
İyi çalışmalar.

1662795515921.png
Merhaba Ergün
Ekli dosyanın Prs.Liste sekmesinin J sütununa;
=EĞER(EHATALIYSA(BUL(" ";E2;BUL(" ";E2;2)+1));E2;SOLDAN(E2;BUL(" ";E2;BUL(" ";E2;2)+1)))
Formülünü uygulayın ve aşağı doğru çekin ve bu şekilde filtre yolu ile ilk iki kelime ile filtre koyabilirsin veya arama yaptırabilirsin.
Kontrol et dönüş yap bir eksik var ise tekrar kontrol ederiz. Dosya boyutu çok yüksek zip, rar bir türlü yükleyemedim dosyayı.
İyi çalışmalar.

1662795515921.png

Çözüm
Konu Sahibi
Sevgili hocam, sizin cevap vermenizden mutlu oldum, çünkü işinize ve bilginize güveniyorum. Ancak, vermiş olduğunuz formülü "Kadro Mevcut" ve İCMAL sayfasına "Prs.Liste" sayfasından veri toplatarak uygulamak gerek, buda beni aşıyor,
"Kadro Mevcut" ve "İCMAL" sayfasına bir uygulama yapabilir misiniz.

Merhaba Ergün,
Yardımcı olabildi isem ne mutlu bana :)
Fakat #1 nolu mesajında ki talebin ile #3 nolu mesajındaki talebin birbirinden farklı.
#1 nolu mesajına göre #2 nolu mesajımda sorununu çözdüm diye düşünüyorum.
Dilersen yeni talebine göre yeni bir konu aç tekrardan kontrol edelim.

"Kadro Mevcut" ve "İCMAL" sayfasına bir uygulama yapabilir misiniz. Uygulamadan kastın tam olarak nedir net ifade edersen hızlıca yardımcı olmak isterim. Diyorsan ki Prs.Liste sekmesinde uyguladığım gibi Kadro Mevcut sekmesinde de 2 kelime olarak ayıralım ve diğer sekmelere verileri getirelim dersen getiririz.

Yeni konu açarsan bu konuyu çözüldü diyelim, dilersen buradan da devam edebiliriz. Ama önerim yeni konular için yeni konu açman yönündedir.

Birde mail adresini yazarsan dosyayı mail olarak iletelim. Forma yükleme yapamıyorum.

İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Sevgili hocam, "Prs.Liste" sayfasından "Kardo Mevcut" ve "İCMAL" sayfasına =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A4)*(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) formülü ile veri toplatarak getirtiyorum. Ancak "Prs.Liste" sayfasına konulan verilerde üçüncü kelime yarım konuyor, ben o kelimeleri her seferinde tek tek tam yazıyorum. Bunun için ilk iki kelimeyi arattırıyorum.
Yani, Bu formüle =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A5)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) ile bu formüle =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A7)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=C$5))) iki kelimesi arattırılacak durumda düzenlenecek.

E-Posta: erguncubuk@Link ve Reklam İçerikli Paylaşımlar Engellenme Sebebidir.

Ergün Selam,
Geç dönüş yaptığım için ve yardımcı olamadığım için kusura bakma.
Tam olarak ne yapmak istediğini nasıl bir veri istediğini inan anlayamadım.
1 mesajına göre yardımcı olmak istedim ama sonrası yok :)
Umarım sorununu çözersin.
İyi çalışmalar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri