• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listboxta Listelenen Verilerden Tablo Oluşturmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Protokol sayfasındaki verileri borcsorgu userformu sorgula butonuyla listbox1 de listeliyorum.Burada ödeme durumu :ÖDENMEDİ
olanları TABLO sayfasında tablo haline getirip çıktı almak istiyorum.Bu işlemleri de TABLO AL Butonuyla yapmak istiyorum. TABLO sayfasında 1.sütunda Sıra no,2.sütunda Firma adı,üçüncü sutunda ise Proje Adı mevcut.Sonraki sütunlarda ise ücret,protokol no tekrar edecek.Ama Listbox1 de Proje Adları yer almamaktadır onun içinde listbox1 de listelenen verileri protokol numarasına göre bulup sayfadan alması gerekecek.
ÜSTYAPI BAŞMÜHENDİSLİĞİNE ait firmalara ait tabloyu örnek olarak yaptım.Aynı firma ve projeye ait protokol bedeli ve protokol numarasını sağa doğru atacak.Farklı olanlar için ise alt satırda işlem yapacak.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Merhaba
Çok sağolun Sayın arschimet ,Sayın Adnan.
Sayın arschimet çok güzel olmuş emeğinize sağlık .Ben tablo yaparken ücret ve protokol no sütunları veri sayısına göre olmasını istiyorum.Yani tablomun dolu satırlara göre şekillenmesini istiyorum(4.satır).Birde aynı firmaya ait birden fazla farklı proje olabiliyor.Bunun içinde farklı firmaları nasıl alt satıra atıp işlem yapıyorsa buna projeyide dahil etmek istiyorum.Yani Firma ve proje aynıysa aynı satırda farklıysa alt satırda işlem yapacak.
Vaktiniz varsa bakarsınız yoksa da çok teşekkür ederim emeğinize sağlık böylede işimi görür.
Deneyiniz
Merhaba,
Anladığım kadarıyla dosyanızı düzenledim,
Ekte düzenlenmiş hali bulunmaktadır,
İyi günler

dizi ile çözüme örnek olması açısından çözüm ekte
Not: kayıt kontrolu için değerlere ekleme yapıldı

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Merhaba
Sayın arschimet çok güzel olmuş emeğinize sağlık .Ben tablo yaparken ücret ve protokol no sütunları veri sayısına göre olmasını istiyorum.Yani tablomun dolu satırlara göre şekillenmesini istiyorum(4.satır).Birde aynı firmaya ait birden fazla farklı proje olabiliyor.Bunun içinde farklı firmaları nasıl alt satıra atıp işlem yapıyorsa buna projeyide dahil etmek istiyorum.Yani Firma ve proje aynıysa aynı satırda farklıysa alt satırda işlem yapacak.
Vaktiniz varsa bakarsınız yoksa da çok teşekkür ederim emeğinize sağlık böylede işimi görür.

örneğiniz ekte

Konu Sahibi
Sayın Adnan Şöyle bir sorun var.Ben listbox1 de listediklerimi tablo yapmak istiyorum.Yani hangi verileri seçtiysem onlar arasından ödenmedileri bulup sayfa 2 de tablo haline getirecek.Burda ise Listboxta seçilen verilerden bağımsız protokol sayfasındaki tüm ödenmedi olan satırları sayfa 2 ye gönderiyor.Bu sorun halledilebilirse tamamdır .

Merhaba,
Sadece Filtre, sıralama sütun gizleme ve alt toplam gibi ögeleri kullanarak, hiç bu kadar userform işlemlerine, karışık kodlara gerek kalmadan çok daha kolay bir şekilde resimdeki gibi bir sonuç elde etmeniz mümkün. Bilmem işinizi görür mü ama senelerdir tecrübe ettiğim şahsi bir şey varsa o da; bu işlerde "Ne kadar basit, o kadar kullanışlı" kuralının işlediğidir.

Merhaba
Deneyiniz

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri