• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listboxdan Secili Kapalı sayfadan verileri Listbox a aktarmak .

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
56
Excel V
Office 2010 TR
Cümleten Selamün Aleykum

Hocamlarım yine takıldım...
Ana sayfa Çalışma kitabımızda AnaSayfa(vba) mızdaki Listbox1 e tıkladıgımızda , Multi page de bulunan Bina listesinde yer alan Listbox7 ye kapalı sayfadaki L6 ; U46 daki yer alan veriler gelmesi gerekiyor..
Aynı keza listbox üzerinde yer alan textboxlardan gerekli bilgileri butonlar ile ekleme, güncelleme ve silme işlemini de yapabilmem gerekiyor.

eklerken ilk boş satıra eklemeli, silme işleminde silinen verinin yerini alttaki veriler ile doldurması gerekiyor,
örnek : 15 verimiz var ve 14 numaralı veriyi sildim, 15 nolu veriyi 14 nolu veri nin yerine almalı, yalnız veri silerken satır silme işlemi yapamayız çünki sol tarafında kayıtlı veriler olacak...

İlginize teşekkür ederim.. Hayırlı Günler .

Ekli dosyalar

Bu tür bir işleme neden ihtiyaç duydum ;
Multi page de Asansör listesi1 ve asansör listesi2 diye bir yer ekledim.. ve içerisine textboxlar yerlerştirdim..
Bu textboxlardan veri ekleyebilecektim, tabi jeton köşeli oldugu için sonradan aklıma geldi, hem sınırlı yer ekleyebilecektim hemde tek tek veri eklemek için vba da çok kod yazacaktım ki yazdım :)
sonra jetonun düşme sesini duydum bir listbox la istediğin kadar veri ekleyebilir, silebilir ve düzenleyebilirdim..

Excel vba da sınırlı düşünce yapısına sahip oldugum ve bakış açımın dar olmasından dolayı, siz hocalarımada tabiri caisse eziyet oluyorum ve farklı işlemler sundugum için affınıza sıgınıyorum.. Excel çözüm ailesinden Allah razı olsun...

Ve Bir <Ricam daha olcak şu bagış sekmesindeki iban numarasının sakıncası yoksa aktif hale getirirseniz sevineceğim...

Teşekkür ediyorum Allah emanet.

HTML:
HTML:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Bu kodlarla, seçili sayfadan verileri alabiliyorum ama 2-3 saatir satır sayısını artırmak için ugraşıyorum başaramadım

seçili sayfadan : L7 : U satırını sıralayabiliyorum ama L7 den aşağıya dogru olan verileri L19 a kadar listbox da görüntüleniyor.. başka kapalı sayfa seciyorum bu kezde L7 den L18 e kadar listbox a sıralıyor ,,

ne yaptımsa L7 den başlayıp aşagıya dogru yer alan dolu verileri listbox a sıralayamadım

teşekkürler

Yukarıdaki Kodları Tesisekle diye bir (userform) açtım içerisinde textbox1 +listbox1 ve listbox2 var
orada işlem yaptırmaya çalışıyorum..

Anlam veremediğim nokta aaabina da 12 veri sıralarken kapadokya yonetim yazan da 13 veri sıralıyor kapalı sayfadamı hata yapıyorum...

hücre dolulugunu hangi sutundan alıyor ?

40 tane bina her 2 kapalı cari sayfasında da mevcut ama görünen birinde 12 diğerinde 13

Ekli dosyalar

• hatalı.jpg
    hatalı.jpg
    424.5 KB · Gösterim: 8
  • hatali1.jpg
    hatali1.jpg
    369.4 KB · Gösterim: 8
Kodu f8 ile adımlayıp ss kaç çıkacak inceleyin.Sadece kodunuzu düzenlemiştim.Artık forumdaki kınuları algılamakta zorlandığım için forumda gezmekte içimden gelmiyor :)
Birde kodunuzda kapalı dosya açılıyor ama örnek cells yazan yerlerin önüne eklemeli bazı kodlar.Sanıyorum bir sürü kod yazmıştık size bu şekilde mesela dim ac as workbbok gibi yanılmıyorsam.
Benim zamanım yok bu aralar sadece düzeltme yapmıştım.Kolay gelsin.

Kodu f8 ile adımlayıp ss kaç çıkacak inceleyin.Sadece kodunuzu düzenlemiştim.Artık forumdaki kınuları algılamakta zorlandığım için forumda gezmekte içimden gelmiyor :)
Birde kodunuzda kapalı dosya açılıyor ama örnek cells yazan yerlerin önüne eklemeli bazı kodlar.Sanıyorum bir sürü kod yazmıştık size bu şekilde mesela dim ac as workbbok gibi yanılmıyorsam.
Benim zamanım yok bu aralar sadece düzeltme yapmıştım.Kolay gelsin.
19 çıkıyor hocam ss
neden 19 çıktıgına bakıyorum ama anlamadım.
evet çok tasarımımda yardımcı oldunuz , siizn kodlarınızı farklı işlemlere uyarlayıp yol almaya çalışıyorum..

Şimdi kodları teferruatlıca inceledeim.
ss = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
Yukardaki kod A sütununun son dolu satır numarasını verir 12 ve 13 çıkması bundan yani mesela aabina da A son satır no 18 ve L18 de 12 var.

Alttaki ve End if koda gerek yok onada dikkat etmemiştim.
If k = 12 Or k = 13 Or k = 14 Or k = 15 Or k = 16 Or k = 17 Or k = 18 Or k = 19 Or k = 20 Or k = 21 Then

Hocam Peki Biz A değil de L son satır bulmamız gerek.
L sutununa nasıl çevirecegiz..

ss = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row = bu kodda yazan 1 ibaresi sutun sayısımı ?
1 yazanı 12 yapınca hepsini sıraladı !

12. Sutun L sutunu

Hocam Peki Biz A değil de L son satır bulmamız gerek.
L sutununa nasıl çevirecegiz..

ss = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row = bu kodda yazan 1 ibaresi sutun sayısımı ?
1 yazanı 12 yapınca hepsini sıraladı !

12. Sutun L sutunu
L sütununda nekadar varsa o kadar sıralar.Bynun için kendiniz dosyayı ayarlamanuz gerek.

Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Çözüm
Hocam Elinize Emeğinize saglık..
Listbox7 den seçili veriyi sil dediğimde görsel olarak siliyor ama kapalı sayfadan silmiyor.
güncellede aynı keza işlem yapıyor..

şu an kendimce biraz düzenleme yaptım ama takıldıgım 1-2 husus olacak onuda farklı konu altında sizinle paylaşacağım...

Teşekkürler.

İşlem sonrası kaydete basın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri