• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü listbox'a textbox ile arama yapıp farklı sayfalardan veri alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

merthinho

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
herkese merhaba. 2-3 haftadır uğraştığım bir konu var. makro ile kayıt ettiğimiz verileri farklı sayfalara aktarıyoruz. bunları istediğime yakın şekilde sayıyoruz ancak son kullanıcın kullanmına rahat ulaşması için 1-2 ekleme yapmak istiyorum. çok video izledim, forumları araştırdım ancak tam çözümü bulamadım. en sonunda ipin ucu kaçtı.
sormak istediğim şu; listbox'a farklı 3 sayfadan textbox(tarih olarak özellikle) ile arama yapıp listelemek, ardından combobox ile de tipe göre filtre uygulamak istiyorum.
worksheetfuntion.search komutunu kullanıyorum ancak mevcut açık olan sayfada arama yapıyor, 3 farklı sayfada arama yapmasını istiyorum.
("SAYFA1" & "SAYFA2" & "SAYFA3") şeklinde farklı bir komutta denedim ancak o da hata veriyor.
combobox'a daha geçemedim, onu da bi şekilde entegre edeceğim artık.
dosyayı da ekliyorum.
Refaz beyin 1-2 komutunu da denedim ancak yine hata aldım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• deneme.xlsm
    601.6 KB · Gösterim: 3
herkese merhaba. 2-3 haftadır uğraştığım bir konu var. makro ile kayıt ettiğimiz verileri farklı sayfalara aktarıyoruz. bunları istediğime yakın şekilde sayıyoruz ancak son kullanıcın kullanmına rahat ulaşması için 1-2 ekleme yapmak istiyorum. çok video izledim, forumları araştırdım ancak tam çözümü bulamadım. en sonunda ipin ucu kaçtı.
sormak istediğim şu; listbox'a farklı 3 sayfadan textbox(tarih olarak özellikle) ile arama yapıp listelemek, ardından combobox ile de tipe göre filtre uygulamak istiyorum.
worksheetfuntion.search komutunu kullanıyorum ancak mevcut açık olan sayfada arama yapıyor, 3 farklı sayfada arama yapmasını istiyorum.
("SAYFA1" & "SAYFA2" & "SAYFA3") şeklinde farklı bir komutta denedim ancak o da hata veriyor.
combobox'a daha geçemedim, onu da bi şekilde entegre edeceğim artık.
dosyayı da ekliyorum.
Refaz beyin 1-2 komutunu da denedim ancak yine hata aldım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Dosyada örnek olarak 3 sayfa da arama yapmanızı sağlayan kodlar mevcut üzerinde çalışarak kendi dosyanıza uygulayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 3SAYFADARAMA.xlsm
    20.1 KB · Gösterim: 2
Merhaba.

worksheetfuntion.search kodu yok dosyanızda.
Yolladığınız dosyadaki userformu tekrar düzenleyip tam hangi sayfalarda aranacak ve hangi sütunlar gelecek açıklarsanız bakabilirriz.
Dosyanızda bir textbox birde combobox var bunlarla nasıl işlem yapacaksınız mesela?

Merhaba.

worksheetfuntion.search kodu yok dosyanızda.
Yolladığınız dosyadaki userformu tekrar düzenleyip tam hangi sayfalarda aranacak ve hangi sütunlar gelecek açıklarsanız bakabilirriz.
Dosyanızda bir textbox birde combobox var bunlarla nasıl işlem yapacaksınız mesela?
refaz bey selam.
vb için Private Sub TextBox1_Change() altında bulunuyor da. kulllanımı şimdilik askıya aldım diğerlerini denemek için.
size ufaktan bahsedeyim.
giriş sayfasına A:L arasına girdiğim verileri sırala diyip, diğer sayfalara dağıtıyorum. dağıtılan verileri de sonra siliniyor. excel tarafında şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor.
vba tarafında şöyle bir durum söz konusu. eldeki dağıtılan verileri, servis bazında (cıp-t1-t2) olarak olarak filtre uygulayıp, tarih olarak da listbox'da listelemek istiyorum. en sonunda da yazdırma tuşu koyacağım. yazdır dediğimde son veriyi çıktı almayı planlıyorum.

Selam.

Evet o satırı pasif yapmışsınız bunsan dolayı dikkat etmemişim ve başka satırlarda kullanmadığınızdan farketmemişim yani kodda yok gibi resimdeki gibi.

Ben konuyu anlamadım daha doğrusu.

Screenshot 2025-01-19 190917.png

Son düzenleme:
Selam.

Evet o satırı pasif yapmışsınız bunsan dolayı dikkat etmemişim ve başka satırlarda kullanmadığınızdan farketmemişim yani kodda yok gibi resimdeki gibi.

Ben konuyu anlamadım daha doğrusu.

Ekli dosyayı görüntüle 31756
Amaç şu aslında, genel sayfasından diğer sayfalara ayrıştırılan verileri listbox da tarihe göre aramak diyebiliriz aslında. Yazılan tarih ve servis tipini listbox da listelemek.

Yazılan tarih ve servis tipini listbox da listelemek
Ben anlamadım ama yol göstermesi için alttaki gibi array içindeki sayfalarda arama yapar.
Kriterleri felan ekleyebilirsiniz yada anlayan olursa belki yardımcı olurlar.

Kolay gelsin.

PHP:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Refaz bey selamlar.
Tam da istediğim gibi oluyor. Belirtilen sayfalardaki verileri arayabiliyorum. Combobox a da filtre eklemek istiyorum. Listbox da bulunan bir sütun da değer olacak.
Dosyayı da ekledim
Biraz fikire yardımcı olabilir.
Combobox da 3 sayfa için arama filtresi olacak

Ekli dosyalar

• deneme.xlsm
    605.8 KB · Gösterim: 1
Private Sub ComboBox1_change()
Dim x As Range
Dim y As Range
Dim z As Range
If ComboBox1.Value = "CIP" Then
x: Sheets("CIP").Range("A1000000").End(xlUp).Row
End If
If ComboBox1.Value = "FD T1" Then
y: Sheets("FD T1").Range("A1000000").End(xlUp).Row
End If
If ComboBox1.Value = "FD T2" Then
z: Sheets("FD T2").Range("A1000000").End(xlUp).Row
End If
End Sub

combobox1 için listbox'da filtre uygulama için şunu denedim ancak hata veriyor. private sub click olarak da denedim olmadı.
SNNAY sizin yolladığınızı da denedim olmadı.

Merhaba sanıyorum gifteki gibi istiyorsunuz.

1.gif

Ekli dosyalar

• deneme.xlsm
    228.6 KB · Gösterim: 2
Tam düzenleyip son halini eklerim birazdan daha kullanışlı olur.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri