• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ListBox1 den veriyi silince ilgili sayfadan da satırı silmek için kod revize talebi hk,

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Aldığı beğeni
210
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar Selam,
Aşağıdaki kod ile ListBox1 de seçim yaparak KAYITLAR isimli sayfadan da satırı silmesini istiyorum ama bir türlü KAYITLAR sayfasından satırı silmiyor işlemi gerçekleştirmiyor.
ListBox1 den siliyor ama kapatıp açınca sayfadan silmediği için ListBox1'e tekrar geliyor doğal olarak.
Yardımcı olabilir misiniz? Nerede hata yapıyorum nereyi atlıyorum bilemedim kafam karıştı :)
Teşekkürler, hayırlı akşamlar.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

ARANAN DEĞER HANGİ SÜTUNDA İSE B YERİNE YAZINIZ
Bul as integer olmalı
On Error Resume Next
bul = Sheets("KAYITLAR").Cells.Find(What:=ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0), After:=Sheets("KAYITLAR").Range("B1"), LookAt:=xlPart, _
LookIn:=xlFormulas, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious, _
MatchCase:=False).Row

If bul <> Empty Then
Sheets("KAYITLAR").Rows(bul).Delete
End If

yukarıdaki kodu aşağıdaki ile değiştirip deneyin
Set bul = Sheets("KAYITLAR").Range("A:A").Find(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0), LookAt:=xlWhole)
If Not bul Is Nothing Then Sheets("KAYITLAR").Rows(bul.Row).Delete

Örnek çalışma ektedir inceleyip dönüş yapınız. Kolay gelsin.

Çözüm
Konu Sahibi
Kıymetli Dostlar, Adnan Yusuf43
İşlem tamamdır bazen insanın nutku tutuluyor. Sütun B olması gerekir iken A diye zorlayıp duruyorum :) Gözümün önündekini görememişim :)
İlgi ve hızlı dönüşleriniz için çok teşekkür ederim.
Yusuf hocam dosyanızı alternatif olarak arşivime aldım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri