• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox Üzerinde PDF Görüntüleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar
Protokol sayfasından verilerimi borcsorgu userformuyla sorgula butonuyla listbox1 çağırıyorum.Veriler arasında PDF de var .Ama listbox1 de PDF i açamıyorum .
Kullanıcıya kolaylık olsun diye gerektiğinde listboxta gezinirken PDF de açabilmesini istiyorum.
Böyle bir şey mümkünmüdür ya da farklı bir çözümü var mıdır?

Çözüm
If bul Is Nothing Then
MsgBox "Hata olustu arana bulunamadi..", vbCritical, "Hata"
Exit Sub
End If

Yukardaki koda gerek duymamıştım yinede hata olursa kullanabilirsiniz bunu.
Sıra numarasına göre bulduğu için ve zaten listboxada sıra numarası geldiği için gereksiz görmüştüm.

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Abey aslında dosyayı inceleyemedim ama tahminen listboxa pdf sütunu alınırken dosya yolu ile aldırılırsa iş kolay olur.Zaten önceki kınunuzda listboxclick kodu eklenmişti onun benzeri kodla tıklanan veri alınır ve shell komutu ile basitçe açtırılır.
Çözüm olmazsa akşama bakarım ama çözülür ozamana kadar bfnce.

Konu Sahibi
Var olan dosya üzerinden açtırılırsa dediğiniz gibi çok daha iyi olur .

If bul Is Nothing Then
MsgBox "Hata olustu arana bulunamadi..", vbCritical, "Hata"
Exit Sub
End If

Yukardaki koda gerek duymamıştım yinede hata olursa kullanabilirsiniz bunu.
Sıra numarasına göre bulduğu için ve zaten listboxada sıra numarası geldiği için gereksiz görmüştüm.

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Hata vermedi Sayın @ Refaz .Bildiğin canavar gibi çalıştı.Akşama kalmadan yapılır diyordun ben biliyordum yine senin başına kalacağımızı.Emeğine sağlık .Çok teşekkür ederim.
Bende kodları yavaş yavaş öğreniyorum.İnş en kısa zamanda belli bir seviyeye gelirizde bazı arkadaşara kıyıdan köşeden yardımcı olup seninde yükünü hafifletiriz.Tabi daha çok öğrenilecek şey var sizden .Tekrar teşekkür ederim kardeşim eline sağlık 🙏🙏🙏

Rica ederim abey.
Valla dediğim gibi akşama kalmaz sandıydım ama yanıldım :)
İşin aslı bende fazla anlamıyorum ama nasıl oluyorsa çözüyorum.Mesela Hyperlinks(1).Address burayı sırf mantıkla çözdüm daha önce hiç kullanmamıştım :)
Seviniriz abey öğrenirseniz kodları.
Kolay gelsin abey.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri