• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox Seçimli İki Tarih Aralığına Göre Çoklu Rapor Revizesi4

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
96
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar Değerli ExcelCozum.Com kullanıcıları,

Ekteki çalışmanın rapor sorgusunda sıkıntı yaşıyorum. Rapor sorgusu Sn. Adnan bey, Sn Refaz ve Sn.ubak'ın değerli yardımları ile oluşturulmuştur.
Manuel olarak oluşturulan örnek çalışmanın mdlSorgu isimli modülündeki kodlar gayet güzel çalışmaktadır.
Veritanabı olarak kullandığım 7 adet sayfa verileri, farklı sistemden otomatik olarak almaktadır.
Bu seble koşul olarak aldığım Giriş Tarihi sütunlarında tarih formatı ile ilgili sıkıntı yaşıyorum.
İki tarih aralığı ve seçilen sayfaların raporlarını oluşturabilmek için mevcut kod nasıl revize etmeliyim.
Yaklaşık olarak 3 haftadır bu konu ile yatıp kalkıyorum. Benim için çok değerli olan yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla,

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Merhaba.
ilk gördüğüm hata AKTIVITELER sayfasınında F sütununda Giriş Tarihi adında başlık yok.
On Error Resume Next kodunun önüne tek tırnak koyup çalıştırınca zaten hata veriyor.
O sütuna başlık ekleyin vede herkesin dilinde tüy bitti söylemekten kodlarda Türkçe karakter kullanmayın diye :)
O sütuna Giriş Tarihi yazsam bile hata veriyor galiba i ve ş lerden dolayı ve Giriş Tarihi yerine koda ve başlığa xxx yazınca çalıştı.
Giriş Tarihi yazınca çalışmaması sebebi benim Pc dili yabancı olduğundan olabilir siz F sütundaki başlığa Giriş Tarihi ekleyipdeneyin tabii On Error Resume Next dediğimide uygulayın hata verecek mi?

Konu Sahibi
Sayın Refaz,

Konuya gösterdiğiniz ilgi ve yardımlarınız için kendimi size karşı müteşekkir hissediyorum.
Yukarıdaki bahsettiğiniz konuları düzelttim. Asıl çözmeye çalıştığım ve uzun süredir çözemediğim iki konu kaldı.
1-) Sayfalardaki Cikis Tarihi sütunlarındaki sayı formatı şeklinde alınan verileri tarih formatında alamıyorum.
2-) REPORT_OTEL_ARACI_FORD_FOCUS sayfası verilerini alamıyorum.
Bu iki konuyu haftalardır çözmeye çalışıyorum ve bir sonuca ulaşamadığım için sizin desteğinizi rica ediyorum.

Saygılarımla,

1-) Sayfalardaki Cikis Tarihi sütunlarındaki sayı formatı şeklinde alınan verileri tarih formatında alamıyorum.
2-) REPORT_OTEL_ARACI_FORD_FOCUS sayfası verilerini alamıyorum.
Yanılmıyorsam önceki konuda fix ile yapıp gerisini tamamlayın yazmıştım.
Başka bir üstad kodda hata yok diye yazmıştı ve onu kullanıyorsunuz abey.
Ben yinede zaman bulunca bakarım ama bende hatalar veriyor başlıklardan dolayı.
Bence üstadlar çözer.

Konu Sahibi
Hayırlı sabahlar Refaz,

Çok teşekkür konuya gösterdiğiniz ilgi ve desteğinize.
İnşallah konuya diğer hocalarda destek verirler.

Saygılarımla

Sayın Ömerullah; Sorgudaki cıkıs tarihi yazan kısımdaki yazı ile otel ford focus sayfasındaki sorgulanacak alan yazısı birebir aynı olmalı Sayfa 14 üzerinde cıkıs tarihi yazılı sorgulamada giriş tarihi yazıl düzeltirseniz sorun olmaz

sayfa üzerinden kopyalayarak sorguyu güncelleyin

Konu Sahibi
Merhaba Sayın Adnan Bey,

Öncelikle konaya gösterdiğininiz ilgi ve bugüne kadarki destekleriniz için size birkez daha teşekkür ederim.
REPORT_OTEL_ARACI_FORD_FOCUS sayfasına verileri alabiliyorum. Asıl çözmem gereken üç farklı konu hakkında tekrar yardımınızı rica ediyorum.
1-) REPORT sayfalarına alınan verilere ait tarih sütunlarının formatları bozulmaktadır. Bunu bir türlü düzeltemiyorum.
2-) Saat sütunlarına metin olarak yazılan "OFF", D.İ.". "İZİNLİ" gibi verileri aktarmamaktadır. Veritabanı olarak kullandığımız sayfadaki verileri olduğu gibi REPORT sayfalarına seçilen tarih aralığına göre aktarmalıdır.
3-) Veriler Giriş Tarihine göre sıralı olarak alınmaktadır. Bu özelliği iptal ederek kaynak sayfadaki sıralama sırasına göre almalıdır.

Yukardaki koşullara göre kodun yeniden revize edilmesini sizden son kez rica ediyorum.

Saygularımla.

3- & " order by [Giris Tarihi] " kodunu tüm sorgulardan kaldırın orjinal sıra ile kayıtlar gelir
1- 1650286855340.png
tarih formatları düzgün görünüyor
2-) ne demek istediğinizi anlamadım Saat sütunlarına metin olarak yazılan "OFF", D.İ.". "İZİNLİ" gibi verileri aktarmamaktadır. Veritabanı olarak kullandığımız sayfadaki verileri olduğu gibi REPORT sayfalarına seçilen tarih aralığına göre aktarmalıdır.

Konu Sahibi
Merhaba Adnan Bey,

10 numaralı mesajdaki çalışmanın REPORT_YONETICI_KAYITLARI sayfasını açtığınızda sorunlar heme göze çarpmaktadır. Bazı tarihleri sayısal değeri göstermektedir. Ayrıca saat sütunlarına yazılan "OFF", D.İ.". "İZİNLİ" gibi verileri aktarmamaktadır

Saygılarımla,

Format ile ilgili çözüm ektedir

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Adnan Bey,

Çok özür dilerim, son mesajınıza cevap vermediğimi yeni gördüm.
Konu sayenizde çözümlenmiştir.
ALLAH sizlerden, sevdiklerinizden ve sebep olanlarda razı olsun.
Hakkınızı helal ediniz lütfen.

Saygılarımla,

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri