• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox içerisindeki Checkbox seçimine göre sütun gösterme veya gizleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
88
Excel V
Office 2019 TR
Sayın Uzman arkadaşlar,

Ekteki örnek çalışmada kullandığım Combobox istediğim senaryoların tamamını gerçekleştiremiyorum. Sayfalarda kullandığım mevcut yöntem ve kodlar sayfalar çoğaltılınca sorun çıkartmaktadır. Bu sebep ile çalışma içerisinde belirttiğim senaryoları Listbox ile yapılabileceğini düşünmekteyim. İstenilen senaryoları gerçekleştirebilmek için nasıl bir yöntem ve kod kullanmalıyım?
Benim için kıymetli olan yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Sayın Muygun,

Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için size çok teşekkür ederim. Konuyu size doğru aktaramadığım, değerli zamanınızı harcadığım için sizden çok özür dilerim.
Eylül_SHIFT sayfasındaki Combobox1 ile gerçekleştirdiğim seçili haftaya ait "H3:BB3" sütunları gösteriyor, diğerlerini ise gizliyorum.
Combobox1 ait kodlar sayfalarda olması nedeniyle sayfaları kopyaladım zaman çalışma kitabı ağır çalışmaktadır. Bu sebep yöntem değişikliğine ihtyaç duymaytayım.
1-) Combobox yerine içerisinde haftaları gösterir checkbox'lar ile oluşan bir listbox eklemek,
2-) Listbox içerisinde 52 hafta yerine seçilen ayın haftalarını gösterir dinamik checkboxlerdan oluşmasını,
3-) Listbox içerisinde Tümü seçeneği eklenerek, tüm haftaların gösterilmesini sağlamak,
4-) Listbox içerisinde sadece bir seçenek işaretlenerek seçime göre sütunların otamatik olarak gösterilmesini ve gizlenmesini sağlamak istiyorum.
Tüm bu eylemleri tek bir butona ekleyerek, veya sürekli açık durumdaki açık bulunan basit bir arayüz ile yapmaya çalışıyorum.

Saygılarımla,

Mevcut dosyanızda küçük bir düzenleme yaptım.
Bu haliyle iş görür mü?

Ekli dosyalar

Çözüm
Sayın Patron,

Adeta hz Hızır a.s. gibisiniz. Her konuyu yetişiyor ve kalıcı çözümler üretiyorsunuz. ALLAH bütün işlerinizde size kolaylıklar, sağlık ve başarılar nasip etsin.
Bu haliylede güzel ama küçük bir sorunumuz var. Çalışanlar bazen tüm haftaları yanyana görerek çalışmak isterler. Mevcut durumda tüm haftaları görünür yapıyoruz ve herhangi bir hücrede değişiklik yapınca Combobox'taki seçime göre sütunlan gizlenmektedir.
Tüm sütunları göster özelliğine ihtiyacımız vardır.

Saygılarımla,

comboboxı temizleyince dediğiniz olmuyor mu?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri