• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü LAMBDA ve TARAMALI (SCAN) Fonksiyonları ile Kümülatif (Yürüyen) Bakiye Hesaplama Hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tito

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Katkı
%0.00
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Excel 365 kullanıyorum. 300 bin satırlık bir cari hareket tablom var. Klasik yöntemle satır satır =E3+C4-D4 şeklinde aşağı doğru çektiğim kümülatif bakiye formülü, araya yeni satır eklendiğinde veya sıralama değiştiğinde patlıyor.Yeni nesil LAMBDA ve TARAMALI (SCAN) fonksiyonlarını kullanarak, tüm sütunu tek bir hücreye yazılan formülle dinamik dizi (Spill) olarak dökmek istiyorum. Çoklu işlem gördüğünde Excel'i kasmayacak, döngüsel başvuruyu engelleyen en optimize formül kombinasyonu nasıl olmalı? Örnek banka ekstresi şablonunu ekte paylaşıyorum.

Çözüm
Excel 365 kullanıyorum. 300 bin satırlık bir cari hareket tablom var. Klasik yöntemle satır satır =E3+C4-D4 şeklinde aşağı doğru çektiğim kümülatif bakiye formülü, araya yeni satır eklendiğinde veya sıralama değiştiğinde patlıyor.Yeni nesil LAMBDA ve TARAMALI (SCAN) fonksiyonlarını kullanarak, tüm sütunu tek bir hücreye yazılan formülle dinamik dizi (Spill) olarak dökmek istiyorum. Çoklu işlem gördüğünde Excel'i kasmayacak, döngüsel başvuruyu engelleyen en optimize formül kombinasyonu nasıl olmalı? Örnek banka ekstresi şablonunu ekte paylaşıyorum.
Deneyiniz;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Deneyiniz;

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Çözüm ve değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim, elinize sağlık.

Alternatif olsun . 45000 bakiye rakamı Borç sütununda olmalıdır.

HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri