• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kuyruk teorisi hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

emre004gs

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
elimdeki excel userformunu tasarladım ancak modellerin her modelin kendine özgü hesaplamaları oluyor ancak oluşturmuş olduğum userformum doğru hesaplama işlemi yapmıyor yardımcı olursanız sevinirim

kuyruk teorisi;​

Öneğin, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi, ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLER, BİYOLOJİ , FİZİK, İSTATİSTİK bölümlerinde okutulan ders/konu

Konu Sahibi
ÜST SINIFLARDAN ALDIĞIM ŞÖYLE BİR PROJE VAR USERFORMU HAZIRLADIM ANCAK RESİMDEKİ GİBİ ÖRNEK 1. MODELİN VERİLERİNİ GİRİNCE BU SONUÇLARI VERMİYOR KISACASI Kuyruk Teorisi (Queueing Theory) KONUMUZ BU BU KONUNUN HESAPLAMALARI OLUYOR HER MODELİN ANCAK MODELLERİM DOĞRU HESAPLAMA YAPMIYOR VE BİRDE 5. MODELİMDE AÇTIĞIMDA HESAPLAMA İŞLEMİ KISMINDA HATA VERİYOR BU KISIMADA BAKARSANIZ SEVİNİRİM

Sayın emre004gs,
Bağırmanıza gerek yok. Zira net'te büyük harflerle yazmak demek bağırmak manasına gelir. Bağırmayın. Yani büyük harfler kullanmayın.

Merhaba.
Sorunuzu cevaplayabilmek için Kuyruk Teorisini öğrenmemiz gerekiyor.

Bunun yerine (teori hakkında bir şey bilmediğimiz için) eğer mümkünse, nasıl bir hesaplama yapmak istediğinizi toplama, çarpma, bölme, kesir her neyse sonucun ne olması gerektiğini, değerler hangi hücrelerde, sonuç hangi hücreye yazılacak falan gibi, örneklerle anlatırsanız daha kolay ve doğru yanıt alırsınız.

Konu Sahibi
M/M/1:GD/∞/∞
M/M/1:GD/N/∞
M/M/c:GD/∞/∞
M/M/c:GD/N/∞
M/M/∞:GD/∞/∞ bunlar kuyruk teorisinde olan modeller bu her modelin hesaplamaları var uzun olduğu için yükleyemedim buraya bunların herbirinin yapay zeka hesaplama formülünü veriyor kalıplaşmış bir model bunlar bu modellerin hesaplamasını istiyorum

sorunuzdan birşey anlamadım ama , veri giriş değerlerinizi sayıya çevirirseniz sanırım formülünüz çalışır .

lambda = Val(CDbl(Me.Controls("DynamicTextBox0").Text))
mu = Val(CDbl(Me.Controls("DynamicTextBox1").Text))

Queuing System olarak ismiyle net'te görsel açıklamalı videolar var. Ülkemizde bazı Üniversiteler de Kuyruk Teorisi ismiyle araştırmalar yapmış ve bu araştırmalarını pdf formatında net'te yayımlamışlar.
Sadece bilgi amaçlı yazdım. Makro bilen üstatlarımıza kolay gelsin.

Gemini'ye "Excel vba ile kuyruk teorisi (M/M/1):(GD/∞/∞) hesaplamaları" şeklinde sordum aşağıdaki cevabı verdi, deneyin cevap doğru mu?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri