• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru kurban bilgilerinde değişiklik olduğunda hisse sayfası güncelleme alsın

Sebahattin

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
33
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
selamün aleyküm dostlar Ekte bulunan dosyamda kurban bilgilerinde herhangi bir veri de güncelleme
veya değişiklik yapıldığı durumda eğer değişiklik yapılan kurban küpe no hisse sayfasında işlem görmüşse yani küpe no ait hisse satışı yapılmışsa değişiklik hisse sayfasındaki verilerde değişiklik olacaktır hisse sayfasındaki değişiklik A:psutunları arasında olacak
örnek olarak şöyle diyelim ki 2 nolu küpe hayvanı
ilk satış 7 hisse olarak kaydedilmiştir ve kurban bedeli 7.000 olduğunu düşünelim ve bu durumda hisse satışına başladık ve buna göre kişi başı hisse fiyatı 1.000 dir fakat daha sonra bu hayvani hisse sayısını 4 fakat düşürdük ve kaydettik bu durumda ve kurbana 5 hisse sattık oysa Bizim kurban 4 hisse ıdı burada 1 hisse fazla oldu hisse fiyatı otomatik olarak 1500 çıkmış oldu.ve bu durumda bu hayvana hisse olan hissedarların hisse fiyatı olarak 1.500 TL olmak zorunda ki hesaplamalar düzgün olsun ve hisse sayfasındaki A:p sütunlarımdaki veriler otomatik olarak güncellenmiş olacaktır ve kullanıcıya 2 Nolu küpe olan kurban verileri hisse sayfasında güncellenmiştir ;eğer 2 nolu kupe hisse sayfasında kurban bilgilerinden örneğin 2 nolu küpe hayvanın hisse sayısı 2 olduğu halde hisse sayfasında 3 adet hisse satısı varsa kullanıcıya 2 nolu KÜPE kurbanın 1 adet hisse satılmıştır düzeltiniz diye mesaj verilmesi gerekir diye düşünüyorum

Ekli dosyalar

• 2024 YENİ KAYA ÇİFLİĞİ KURBAN SATIS TAKIP PROĞRAMI .xlsm
    967.6 KB · Gösterim: 3
hisse sayfasındaki sütunlar A;F arasındaki sütunlar kurban bilgilerine göre otomattık olarak güncelleme alacaktır

Bu şekilde soruyu kimse çözebileceğini zannetmiyorum.Dosyayı incelemiştim vba kod yerinde bile şifre vardı ben önceden bildiğim için açmıştım kod kısmını.

Sanıyorum dosyanız bitme aşamasına yaklaştığı için tekrar yazayım.
Mesela hangi userform ve tahminen yine 2 olan.
Nasıl değişiklik olunca mesela bir butonamı tıklayınca vs................ bunları doğru dürüst anlatırsanız faydası olur
Değişiklik sadece A sütundamı olacak benmi yanlış anladım.

Bu dosya tüm excel forumları içinde en UZUN SÜRE gündemde kalan dosya. Başlangıç zamanını hatırlamıyorum ama çok çok uzun süre oldu. Bitecek gibi de görünmüyor. :)

hocam evet proje bitme asamasında fakat benım burada yapmak istedigim olay söyle kurban bilgilerinin örnek olarak vereçek olursak 1 nolu küpe nosu nu 19 küpe nosu ile degistırdik Fakat 1 Nolu küpede hisse satıldiği icin
Bu dosya tüm excel forumları içinde en UZUN SÜRE gündemde kalan dosya. Başlangıç zamanını hatırlamıyorum ama çok çok uzun süre oldu. Bitecek gibi de görünmüyor. :)
Biter insallah

Tahminen hedef yaklaştı gibi hissediyorum :)

hocam evet proje bitme asamasında fakat benım burada yapmak istedigim olay söyle kurban bilgilerinin örnek olarak vereçek olursak 1 nolu küpe nosu nu 19 küpe nosu ile degistırdik Fakat 1 Nolu küpede hisse satıldiği icin
Nerden değiştireceksiniz örnek userformdan mı?
Sayın hocam adım adım yazın.

hocam evet proje bitme aşamasında fakat benim burada yapmak istediğim olay söyle kurban bilgilerinin örnek olarak verecek olursak 1 nolu küpe olan kurbana 4 hisse sattık ve daha sonra 1 nolu küpe kurban hastalıktan dolayı hayvanı kestik bunun yerine 7 Nolu küpe olan hayvanı kaydettik bu aşamada 1 nolu hayvanın hisselerini otomatık olarak 7 nolu küpe olan hayvana aktarmamız lazım onun için otomattık olarak yanı 1 Nolu hayvanı silip onun yerine 7 Nolu küpe nolu hayvanı kaydettikten sonra otomattık olarak 1 nolu hayvandaki hisseler 7 nolu hayvana kaydedilecek tır ,bu aşamada aynı durum hisse sayısında olabilir bu durumda diyelim ki Ahmet hisse fiyatı 15.000.00 hayvana yazıldı ve Ahmet 15.000.00 tl ödedi daha sonra Ahmet daha ufak bir 7.500.00 hayvanla hisse yı değiştirtirdi Ahmet hisse değiştirdiği için 7.500 .Bizden alacaklı oldu bu durumda olması gereken Ahmet ın hisse sayfasındaki ödemeler kısmında hisse fiyatı yeniden güncellenecek ve hisse sayfasında bulunan bakiye kısmında 7.500 .00 tl alacaklı gösterebiliriz bu degisimler A,B,C.D.E.F sutununlarıda olabilir yenı dosya Ekdedir Sayfa koruma(durusu)
hocam veriler kurban bilgileri sayfasından degisim yapılacak

Ekli dosyalar

• 2026 YENİ KAYA ÇİFLİĞİ KURBAN SATIS TAKIP PROĞRAMI - Kopya.xlsm
    979.6 KB · Gösterim: 3
hocam evet proje bitme aşamasında fakat benim burada yapmak istediğim olay söyle kurban bilgilerinin örnek olarak verecek olursak 1 nolu küpe olan kurbana 4 hisse sattık ve daha sonra 1 nolu küpe kurban hastalıktan dolayı hayvanı kestik bunun yerine 7 Nolu küpe olan hayvanı kaydettik bu aşamada 1 nolu hayvanın hisselerini otomatık olarak 7 nolu küpe olan hayvana aktarmamız lazım onun için otomattık olarak yanı 1 Nolu hayvanı silip onun yerine 7 Nolu küpe nolu hayvanı kaydettikten sonra otomattık olarak 1 nolu hayvandaki hisseler 7 nolu hayvana kaydedilecek tır ,bu aşamada aynı durum hisse sayısında olabilir bu durumda diyelim ki Ahmet hisse fiyatı 15.000.00 hayvana yazıldı ve Ahmet 15.000.00 tl ödedi daha sonra Ahmet daha ufak bir 7.500.00 hayvanla hisse yı değiştirtirdi Ahmet hisse değiştirdiği için 7.500 .Bizden alacaklı oldu bu durumda olması gereken Ahmet ın hisse sayfasındaki ödemeler kısmında hisse fiyatı yeniden güncellenecek ve hisse sayfasında bulunan bakiye kısmında 7.500 .00 tl alacaklı gösterebiliriz bu degisimler A,B,C.D.E.F sutununlarıda olabilir yenı dosya Ekdedir Sayfa koruma(durusu)
Sayın hocam aynı şeyleri siz tekrar ediyorsunuz ve bende tekrar ediyorum durmadan.
Değişiklik olayları az çok anlaşılıyor ama sanırım 3 üncü yazışım olacak userformdanmı nerden değişiklikler yaptıracaksınız örneğin.
Userformdan değişiklikler yapmayacaksanız sayfadan mı?Gibi gibi gibi.
Yani kodlar nereye yazılacak özetle.

Hocam Degisklikler kurban bilgileri sayfasından yapılaçak ve hisse sayfasına yazılaçak

Ve değişimler kullanica mesaj olarak verilecek

Ben kendi adıma bu konuyu bıraktım.
Kolay gelsin.

Hocam çok teşekkür ediyorum desteklerinizle buruya kadar geldik Allah razı olsun hakkınızı helal ediniz

Hocam çok teşekkür ediyorum desteklerinizle buruya kadar geldik Allah razı olsun hakkınızı helal ediniz
Rica edetim,anlayamadığım için bıraktım.
Neyse zaten zamanım fazla yok bu hafta zaten.
Kolay gelsin.

Bu sorumuza cevap verecek dostlar çıkar insaALLAH

Geri