oktaytasan
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Kümülatif matraha göre vergiyi bu formülle daha pratik hesaplayabilirsiniz fotoda örnek sundum siz tablonuza uyarlayabilirsinizsorum ektedir tşkler
hocam gelir vergisi hesaplamasında sorun yok benim sorunum maaş tablosunun altında yer alan ikramiye tablosundaki vergi matrahınıda kümülatife ilave etmesi ilave ediyorum ancak vergi dilimleri hesaplamasına göre hesaplama yapmıyor. tşklerMerhaba,
Kümülatif Vergi Matrahı+Gelir vergisi Matrahından Gelir Vergisi Hesaplayan formülde
Kümülatif GV Matrahı : 18500
Aylık GV Matrahı : 4847,81
=727,17 Aylık Gelir vergisi olurKod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Formüldeki hücreler tablonızdaki Gelir vergisi matrah ve oranlarına göre düzenlendi.
Eğer aşağıdaki tabloya Gelir Vegrgisi matrahının yanına Kümülatif GV Matrahını ekleyip Formülü gelir Vergisi hücresine uyarlarsanız. Yukardaki Kümüle hesaplarına gerek kalmaz
hocam sizden ricam formülü eklediğim tabloya uyarlayıp gönderirseniz sevinirim tşklerTamam işte formül de kümüle matrah+aylık matrah üzerinden gv hesaplıyor Yukarıdaki açıklamaya göre formüle Kümülatif Matrah Ve aylık matrahı girin Geelir vergisi hesaplanır. Vergi dilimi Düşük olduğu için Farketmiyorsunuz. kümülati matrhı ikinci dilim kadar yükseltip hesaplayın
Kümülatif matraha göre vergiyi bu formülle daha pratik hesaplayabilirsiniz fotoda örnek sundum siz tablonuza uyarlayabilirsinizsorum ektedir tşkler
tşkler hocamKümülatif matraha göre vergiyi bu formülle daha pratik hesaplayabilirsiniz fotoda örnek sundum siz tablonuza uyarlayabilirsinizKod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.