RBozkurt
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 205
- Excel V
- Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba excelcozum ailesi
Hazırlamış olduğum çalışmaya giriş ekranı eklemeyi düşündüm.
Ekte bulunan Login Ekranı dosyasında ki userform üzerinden giriş yaptırmak istiyorum.
Giriş için şifre olmayacaktır. Giriş sorgusunu 2 değere atamak istiyorum. Bunlar altta link bıraktığım konudaki mantıkla çalışacaktır.
Olayı açıklamaya çalışacağım.
Kullanmış olduğumuz bilgisayarın bağlı olduğu domain: Örnek123Test ve kullanıcı adı ise rbozkurt olsun.
Öncelikle
İkinci kıstas ise login ekranındaki textbox..
Buraya sadece kullanıcı adı girilecektir. Yukarıdaki vermiş olduğum bilgilerde dosyayı açınca textbox içine rbozkurt yazarsam ve PC de Örnek123Test domainine bağlı ise dosya açılacak. (Domain sorgusu ekranda gözükmeyecek, işlem arka planda sessiz.)
rbozkurt yazdım ama PC farklı bir domainde bağlı ise ekrana x bir hata mesajı gelsin ve tamam ile excel kapansın.
Yukarıdaki işlemleri en son alttaki kodlar ile çalışma sonunda direk açılışa getireceğim.
Dosyayı açınca örnek eklediğim Örnek Açılış dosyası gibi olacak.
Diğer konu: Çözüldü - Açılışa Domain ve Kullanıcı Kontrolü Ekleme
Userform Kapatma Kodu
HTML:
Dosyayı Direk Userform Ekranı Olarak Çalıştırma Kodu
HTML:
Hazırlamış olduğum çalışmaya giriş ekranı eklemeyi düşündüm.
Ekte bulunan Login Ekranı dosyasında ki userform üzerinden giriş yaptırmak istiyorum.
Giriş için şifre olmayacaktır. Giriş sorgusunu 2 değere atamak istiyorum. Bunlar altta link bıraktığım konudaki mantıkla çalışacaktır.
Olayı açıklamaya çalışacağım.
Kullanmış olduğumuz bilgisayarın bağlı olduğu domain: Örnek123Test ve kullanıcı adı ise rbozkurt olsun.
Öncelikle
Domain = CreateObject("WScript.Network").Userdomain
bu kod ile domain adı biliniyor. Makro içine yazacağım değer ile bu çağrılan değer aynı ise makro çalışacak.Domain = "Örnek123Test" Or Domain = "desktop12" Then
gibi birden fazla domain eklenebilir.İkinci kıstas ise login ekranındaki textbox..
Buraya sadece kullanıcı adı girilecektir. Yukarıdaki vermiş olduğum bilgilerde dosyayı açınca textbox içine rbozkurt yazarsam ve PC de Örnek123Test domainine bağlı ise dosya açılacak. (Domain sorgusu ekranda gözükmeyecek, işlem arka planda sessiz.)
rbozkurt yazdım ama PC farklı bir domainde bağlı ise ekrana x bir hata mesajı gelsin ve tamam ile excel kapansın.
Kullanıcı Adı = CreateObject("WScript.Network").UserName
Yukarıdaki işlemleri en son alttaki kodlar ile çalışma sonunda direk açılışa getireceğim.
Dosyayı açınca örnek eklediğim Örnek Açılış dosyası gibi olacak.
Diğer konu: Çözüldü - Açılışa Domain ve Kullanıcı Kontrolü Ekleme
Userform Kapatma Kodu
HTML:
Dosyayı Direk Userform Ekranı Olarak Çalıştırma Kodu
HTML:
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.