• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Koşullu Veri Çekme Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar paylaşmış olduğum çalışma ile ANA LİSTE isimli sayfadan VERİ ÇEKME isimli sayfanın A sütununa verilerini çekmek istediğim personellerin TC kimlik numarasını yazarak durumu AKTİF olan personellerin verilerini çekmekteyim. Çalışma mevcut hali ile bunu yapmakta. Ancak verilerini çekmek istediğim personel sayısı örneğin 2000 kişi olunca mevcut makro bunu çok yavaş gerçekleştirmekte. Bu makroyu hızlandırmak mümkün müdür acaba. Saygılar

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam şöyle bir kod hızlandırır. Üstat olan arkadaşlar kodu sadeleştirebilirler. Bir inceleyin

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Hocam şöyle bir kod hızlandırır. Üstat olan arkadaşlar kodu sadeleştirebilirler. Bir inceleyin
Hocam makro gayet hızlı ancak örneğin veri çekme sayfasının a2 satırına 1 adet tc kimlik numarası yazınca veri çekmiyor, birde bu makroda istediğim sütunları çekme imkanı tanırsa örneğin mevcut makrodaki bu satır gibi "v.Cells(u, 2) = a.Cells(s, 1)" benim için daha iyi olacak çünkü bu makroyu başka işlemlerde de kullanmak istiyorum yani istediğim sütunlardaki verileri çekmek imkanım olursa daha güzel olur.

Merhaba yapmak istediğiniz şey var olan bir veriyi filtrelemek. O zaman gelişmiş filtre kullanmak daha mantıklı. Makro kaydederek bir tane sizin için hazırladım. Buna göre istediğiniz filtreyi kolayca yaparsınız. İnceleyin

Konu Sahibi
Merhaba yapmak istediğiniz şey var olan bir veriyi filtrelemek. O zaman gelişmiş filtre kullanmak daha mantıklı. Makro kaydederek bir tane sizin için hazırladım. Buna göre istediğiniz filtreyi kolayca yaparsınız. İnceleyin
Cevap için teşekkürler ancak istediğim sayın aksanın vermiş olduğu cevaba ek olarak altına yazmış olduğum açıklama şeklinde olacak

Hocam makro gayet hızlı ancak örneğin veri çekme sayfasının a2 satırına 1 adet tc kimlik numarası yazınca veri çekmiyor, birde bu makroda istediğim sütunları çekme imkanı tanırsa örneğin mevcut makrodaki bu satır gibi "v.Cells(u, 2) = a.Cells(s, 1)" benim için daha iyi olacak çünkü bu makroyu başka işlemlerde de kullanmak istiyorum yani istediğim sütunlardaki verileri çekmek imkanım olursa daha güzel olur.
Hocam ben atlamışım. Siz iki hazır tabloyu karşılaştırıp, uyanları "ana listeden" çekeceksiniz anladığım kadarıyla. Onun için halily ve Refaz gibi (dizi konusunda) üstadların müdahale etmesini bekleyelim

Konu Sahibi
Dizi yöntemi,

HTML:
Kod:
Sayın ziynettin makroyu çalıştırdığımda AKTİF ve PASİF ayrımı yapmadan herikisinide getirdi. Ayrıca veri çekme sayfasına gelen veriler Başlık7 den itibaren hatalı geldi

Ado ile yapılmış alternatif altta.
Not:Alttaki kod eklendi 19.11.2021
where a.f20='AKTÝF'

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
aşağıdaki şekilde de denenebilir
Not: 'önce referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeliHTML:
Kod:

Son düzenleme:
Dikkatimden kaçmış Application.ScreenUpdating = True satırı son: satırının altında olmali
HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri