• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü koşullu biçimlendirme üzerine bir soru

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

uyanikland

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2010 TR
Merhaba, üstadlar. Benim sorum şu şekilde. Personel listemin ilk sütununda Adı Soyadı olan bir sütunum var sağ tarafında işe giriş tarih sütünu ve onun yanında da işten çıkış tarihleri olan bir sütün. Benim istediğim, eğer çıkış tarihi sütünunu tarih yazdıysam (örneğin, 21.03.2022), personel adı soyadı kırmızı olsun, yoksa yine beyaz kalsın. Koşullu biçimlendirmediki formul girme yerine EĞER formulü ile epey denedim ama olmuyor. Artık size bir danışayım dedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Merhaba, üstadlar. Benim sorum şu şekilde. Personel listemin ilk sütununda Adı Soyadı olan bir sütunum var sağ tarafında işe giriş tarih sütünu ve onun yanında da işten çıkış tarihleri olan bir sütün. Benim istediğim, EĞER çıkış tarihi sütünunu tarih yazdıysam (örneğin, 21.03.2022), personel adı soyadı kırmızı olsun, yoksa yine beyaz kalsın. Koşullu biçimlendirmediki formul girme yerine EĞER formulü ile epey denedim ama olmuyor. Artık size bir danışayım dedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
kendi kullandığım bir tablo. umarım faydalı olur
Koşullu biçimlendirmede, formül kullan seçeneğini seçin
Daha sonra formül kısmına
=hücre<>""
* hücre yerine tarih gireceğiniz hücre adını, örneğin A1 yazın
Daha sonra biçimlendirme seçeneklerinden yazı kısmından renk seçebilirsiniz.
Biçimlendirmeyi ad yazan hücre için yapacaksınız

Örnek dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba, üstadlar. Benim sorum şu şekilde. Personel listemin ilk sütununda Adı Soyadı olan bir sütunum var sağ tarafında işe giriş tarih sütünu ve onun yanında da işten çıkış tarihleri olan bir sütün. Benim istediğim, EĞER çıkış tarihi sütünunu tarih yazdıysam (örneğin, 21.03.2022), personel adı soyadı kırmızı olsun, yoksa yine beyaz kalsın. Koşullu biçimlendirmediki formul girme yerine EĞER formulü ile epey denedim ama olmuyor. Artık size bir danışayım dedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
kendi kullandığım bir tablo. umarım faydalı olur

Ekli dosyalar

Çözüm
Çözüm olarak işaretlenmesi gereken mesaj, çözüm olarak gördüğünüz mesaj olmalı. O nedenle çözüm olarak 4. mesaj işaretlenmiştir
Iyi çalışmalar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri