• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Koşula göre webden veri alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

burakgunes

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba bir vba koduna ihtiyacım var

Linkteki sayfa yüklenirse makro 1 i çalıltıracak sayfa yüklenmez is makro 2 çalışacak

Web den json ile veri çekiyorum kendi excellime fakat server da dış ip iç ip sorunu olduğu için ayrı makroları tek buton ile çalıştırmak istiyorum teşekkürler

Çözüm
Merhaba örneğinizi inceledim fakat benim istediğim şu şekilde " " benim iç ip adresim eğer bu sayfa yükleniyorsa makro bir otomatik çalışsın eğer yüklenmiyorsa makro iki çalışsın Siz dış ip olduğunuziçin iilk verdiğim ip adresi her türlü çalışıyor zaten bu p adresi üzerinden daha net bir sonuç elde edebiliriz belki
Yüklediğim örnek üzerinde değişiklik yaptım dener misiniz?

Değişiklik ise şöyle;
webbrowser1 nesnesi adresi yüklemeye başlıyor. Belirli bir süre do loop ile döngüye giriyor, bu döngü içerisinde webbrowser1 nesnesinin yüklemesinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol ediyor. Bu süre zarfında yükleme bitmezse makro2 çalışıyor biterse makro1 çalışıyor.

Not...
Çok emin değilim ama deneyin.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Userform üzerinde webbrowser ile yapılmış bir örnek hazırladım.
Kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

• WebBrowser.xlsm
    17 KB · Gösterim: 6
Userform üzerinde webbrowser ile yapılmış bir örnek hazırladım.
Kontrol eder misiniz?
Merhaba örneğinizi inceledim fakat benim istediğim şu şekilde " " benim iç ip adresim eğer bu sayfa yükleniyorsa makro bir otomatik çalışsın eğer yüklenmiyorsa makro iki çalışsın Siz dış ip olduğunuziçin iilk verdiğim ip adresi her türlü çalışıyor zaten bu p adresi üzerinden daha net bir sonuç elde edebiliriz belki

Yüklediğim örnek üzerinde değişiklik yaptım dener misiniz?

Değişiklik ise şöyle;
webbrowser1 nesnesi adresi yüklemeye başlıyor. Belirli bir süre do loop ile döngüye giriyor, bu döngü içerisinde webbrowser1 nesnesinin yüklemesinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol ediyor. Bu süre zarfında yükleme bitmezse makro2 çalışıyor biterse makro1 çalışıyor.

Not: Burada şöyle bir sıkıntı var. Kendi bilgisayarınızda da yükleme uzun sürebilir bu durumda makro2 çalışır. Ayrıca webbrowser adrese sorgulama yaptıktan belli bir süre sonra sayfa yüklenmiş olsa da yüklenmemiş olsada "readystate.complete" olarak tanımladığı için belirlediği süreden önce complete olursa hangi ip adresinde olursa olsun yine makro1 çalışır.

Ekli dosyalar

• WebBrowser.xlsm
    16.9 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Ayrıca yerel ip adresinin tespiti için bkz:
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Düzeltme: Kod bana ait değil. Daha önce kod arşivine aldığım bir kodmuş, kaynağı tam olarak neresiydi hatırlamıyorum.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri