KarıncaZ
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 326
- Excel V
- Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Veri doğrulama ile, hücreye belirtilen koşula göre veri girişini engellemek istiyorum. Veri doğrulama nın Özel kısmından aşağıdaki formülü kullanıyorum.
HTML: ancak hiçbir hücreye veri girmeye izin vermiyor.
Örnek dosya ektedir.
Uygulama Puantaj çalışmasıdır. Puantaj verisine göre mesai kısımlarına veri girişini engellemek istiyorum.
Mantığı şöyle; 11 inci satıra Y-H-R-E-T-İ-S harflerinden biri yazılmış ise 12 inci satır herhangi bir veri girişi yapılamasın.
Bu harfler çalışmamızda HYS olarak Ad ile tanımlanmıştır. Mümkünse
HTML: gibi dizi formülüyle bir çözüm olursa daha güzel olur. Böylelikle yasak harfler kişiler tarafından da belirlene bilir.
Çözüm makro ile mümkün ancak veri doğrulamayla olması gerekiyor, mümkünse.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Veri doğrulama ile, hücreye belirtilen koşula göre veri girişini engellemek istiyorum. Veri doğrulama nın Özel kısmından aşağıdaki formülü kullanıyorum.
HTML: ancak hiçbir hücreye veri girmeye izin vermiyor.
Örnek dosya ektedir.
Uygulama Puantaj çalışmasıdır. Puantaj verisine göre mesai kısımlarına veri girişini engellemek istiyorum.
Mantığı şöyle; 11 inci satıra Y-H-R-E-T-İ-S harflerinden biri yazılmış ise 12 inci satır herhangi bir veri girişi yapılamasın.
Bu harfler çalışmamızda HYS olarak Ad ile tanımlanmıştır. Mümkünse
HTML: gibi dizi formülüyle bir çözüm olursa daha güzel olur. Böylelikle yasak harfler kişiler tarafından da belirlene bilir.
Çözüm makro ile mümkün ancak veri doğrulamayla olması gerekiyor, mümkünse.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.