• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü koşula göre hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

busra

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2016 TR
Merhabalar,

ben aşağıdaki tabloya göre personelin gerçekleşen adetleri hedef adetlerine eşit veya üstüne çıkarsa hakediş kısmında aşağıdaki formüle göre hesaplamasını istiyorum. ama gerçekleşenlerden 1 tanesi bile hedefin altında kalırsa hiç hesaplama yapmicak.
Yardımcı olabilir misiniz?

AD SOYADHAKEDİŞ1. HEDEF1.GERÇEKLEŞEN2. HEDEF2.GERÇEKLEŞEN3. HEDEF3.GERÇEKLEŞEN
PERSONEL 1₺469,00175202139511
(B38+B39+B41)*8+(B40+B42)*5+(B48+B52)*2+(B55)*12+(B56)*8+(B58)*8+(B59)*12+(B60)*8+(B61)*4

Çözüm
Selamlar,
Tablodan Gerçekleşen ve Hedef değerlerinin hangi Kolonda ve satırda oldukları bilinmediğinden, formülü

=EĞER((1.Gerçekleşen>=1.Hedef)*(2.Gerçekleşen>=2.Hedef)*(3.Gerçekleşen>=3.Hedef);Formülünüz;"")

şeklinde yazdım. Hücre Referans adreslerini siz yazarsınız....

ya da

=EĞER(VE(1.Gerçekleşen>=1.Hedef;2.Gerçekleşen>=2.Hedef;3.Gerçekleşen>=3.Hedef);Formülünüz;"")
Selamlar,
Tablodan Gerçekleşen ve Hedef değerlerinin hangi Kolonda ve satırda oldukları bilinmediğinden, formülü

=EĞER((1.Gerçekleşen>=1.Hedef)*(2.Gerçekleşen>=2.Hedef)*(3.Gerçekleşen>=3.Hedef);Formülünüz;"")

şeklinde yazdım. Hücre Referans adreslerini siz yazarsınız....

ya da

=EĞER(VE(1.Gerçekleşen>=1.Hedef;2.Gerçekleşen>=2.Hedef;3.Gerçekleşen>=3.Hedef);Formülünüz;"")

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri