• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kopyalama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mustafa070707

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
makro ile sutun atlayarak kopyala yapistir yapmak istiyorum yardim ederseniz sevinirim orgegin sayfa1 de abc ve k sutunu kopyalayip sayfa2 de abcd sutunlarina yapistirmak istiyorum bu daha fala sutunda olabilir.

makro ile sutun atlayarak kopyala yapistir yapmak istiyorum yardim ederseniz sevinirim orgegin sayfa1 de abc ve k sutunu kopyalayip sayfa2 de abcd sutunlarina yapistirmak istiyorum bu daha fala sutunda olabilir.
Deneyiniz;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-KOPYALA.xlsm
    22.9 KB · Gösterim: 0
Son düzenleme:
Çözüm
Dim Sutunlar As String Dim Bak As Integer Dim Stn As String '------------------------------------------------------------ 'Burada kopyalamak istediğiniz sütunları belirtiniz. Sutunlar = "A,B,C,K,R" '------------------------------------------------------------ For Bak = 0 To UBound(Split(Sutunlar, ",")) If Stn = "" Then Stn = Split(Sutunlar, ",")(Bak) & ":" & Split(Sutunlar, ",")(Bak) Else Stn = Stn & ", " & Split(Sutunlar, ",")(Bak) & ":" & Split(Sutunlar, ",")(Bak) End If Next Worksheets("Sayfa2").Range(Stn).Copy Worksheets("Sayfa1").Range("A1")
Worksheets("Sayfa2").Range(Stn).Copy Worksheets("Sayfa1").Range("A1")
bu kısımda hata aldım

Worksheets("Sayfa2").Range(Stn).Copy Worksheets("Sayfa1").Range("A1")
bu kısımda hata aldım
Dosyanızda Sayfa1 ve Sayfa2 adında iki sayfa olmalı.
Veriler Sayfa2'den Sayfa1'e kopyalanmakta.
Örnek dosya ekte.

Ekli dosyalar

• Test-1.xlsm
    17.5 KB · Gösterim: 2
Kopyalanacak sütunlar her zaman aynı kalacaksa sorun değil, ama değişik sütunlar kopyalanacak ise kodu değiştirmeniz gerekeceği için sonuçta yine elle giriş yapmanız gerekecek. Ayrıca kopyalanan veriler Sayfa2 d ki veriler temizlenip yeni veriler mi eklenecek ,yoksa var olan verilerin altına devam mı edilecek? A,B,C,R,K Şeklinde giriş yapmalısınız sütunlar arasına virgül işareti (,)koyarak yazmalısınız.

Ekli dosyalar

• KOPYALA.gif
    KOPYALA.gif
    1.1 MB · Gösterim: 2
Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri