• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kodda zorunlu alan değişikliği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ekte forum üyelerinden Adnan hocamın hazırladığı dosya bulunmaktadır. Kendisine bir kez daha teşekkür ederim.

KargoesasB dosyada zorunlu doldurulması gereken alan hedef teslim saati bunun yerinin kodkişi ile değiştirilmesi, kod kişi kısmı dolu hedef teslim saati boş olsa da tarihlerde varsa teslim saatlerini gösterin istiyorum. Bunun için örnek dosya ve ekran alıntısı olarak dosya ekledim)

Mümkünse kod kişi kısmında boş olanların olduğu zaman, " Kod Kişi Alanı Boş Olamaz" gibi hata vermesi.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

teslim saatleri farklılıklar gösteriyor. Hangisi teslim saatine yazılacak belli değil. Eğer böyle kayıt var ise manuel düzeltmeniz daha akılcı olur

Konu Sahibi
Hayırlı günler hocam, hedef teslim saatleri genelde sabit. çok az ihtimalle bazılarının saati yılda 1 kez belki değiştiriliyor. teslim saatleri ise gerçekleşen, ve hedef teslim saati ile karşılaştırılan.

Sizin yaptığınız dosyada hedef teslim saatinde boşluk olunca hata veriyor. bu sebepten ve hangi kişikoda hedef teslim saati verilmemiş onları da dosyada görmemiz gerekiyor

teslim saatleri farklılıklar gösteriyor. Hangisi teslim saatine yazılacak belli değil. EĞER böyle kayıt var ise manuel düzeltmeniz daha akılcı olur

Konu Sahibi
Şöyle hocam, hedef teslim saati boş olan hedef teslim hücresine bir şey yazmayacak ama seçilen tarihlerde kodkişiye teslim saati bilgisini hücrelere yazacak. boş olanlarda farklı renklenecek. örnek dosyada görsel eklemiştim.

umarım anılabilmişimdir.

sorunuzu yanlış yorumlamış olabilirim ama sanki ilk mesajda yer alan dosyadaki sonuç sorunlu gibi geldi Adsız.jpeg

Konu Sahibi
iyi günler hocam, siz doğru yorumlamışsınız ben yanlış dosya yüklemişim Adnan hocam en son düzeltmişimi sağolsun...

güncelledim dosya bilgilerini

aşağıdaki çalışmayı inceler misiniz?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

sizin 7. mesajdaki dosyanızı indirip, 8. mesajdaki dosyayı denedim sorunsuz aktardı
aşağıdaki dosyayı dener misiniz?
eğer bu dosyada çalışıp asıl dosyanızda çalışmıyorsa esas dataRaw dosyanızın başlıkları eklediğiniz örnekteki dosyadan farklı olabilir

Konu Sahibi
Halil hocam, renklendirme eksik yapma şansınız var mı? bir de tarihte yanlış ay/gün geçildiğinde ve düzeltmek istenince hata veriyor

Konu Sahibi
iyi günler hocam, hedef teslim saatine eşit/altında ise yeşil hedef teslim saatini geçmiş ise kırmızı olarak çalışacak şekilde boş olanlar açık mavi tonlarında olabilir. eski doysam da veriler çekildikten sonra renklendir çalışıyordu dosyayı yavaşlatacak ise yine aynı şekilde olabilir.

takvim de ise tarihi düzeltmek isteyince hata veriyor. görsel ekte ( seçilen 5. ayı 6/4 olarak değiştirmek isteyince alınan hata)

öncelikle sorayım 10. mesajdaki dosya
1 - verileri doğru alıyor mu?
2 - verileri hızlı alıyor mu?

Not: eğer verileri almada sorun yaşanmıyorsa diğer istekleriniz için yeni konu açmalısınız.
karışıklığa sebebiyet vermemek için farklı sorular için yeni konu açmanız daha uygun olur

takvim de ise tarihi düzeltmek isteyince hata veriyor. görsel ekte ( seçilen 5. ayı 6/4 olarak değiştirmek isteyince alınan hata)
sadece meraktan soruyorum yoksa takvimle ilgili yeni konu açmalısınız
1 - siz takvim olarak hangi formu kullanıyorsunuz
2 - tarihi nasıl düzeltmeye çalışıyorsunuz? ben denediğimde hata almadım.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Hocam doğru çalışıyor. Hızı da iyi bu dosyada yeni konu diye belirttikleriniz haricinde 255 gün olarak çalışıyor 365 gün yapma olanağı var mı?

takvimde ise mesele 01.04.2022 seçildi 04 ' ü 03 silip yapmak isteyince hata veriyor.

255 gün olarak çalışıyor 365 gün yapma olanağı var mı?
bu yöntemle maalesef 255 sınırını aşamıyoruz, sınırsız olabilmesi için yöntemin değişmesi gerek
onun için ancak gelecek hafta ilgilenebilirim

aşağıdaki kodu dener misiniz?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri