• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kod ile birleştirme ve ayırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese selamlar, ekteki excelde butona tıkladıgımda null değerleri hariç her satır için en son sütununu bulsn ve birleştirsin, daha sonra ise ";" den tüm değerleri sütunlara ayırsın istiyorum nasıl yapabilirim şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
aşağıdaki kod işinize yarayabilir
CSV dosyası ve excel dosyası aynı klasörde olmalı
çıktı dosyası olarak ben başka isim verdim eğer aynı dosya olacaksa ismini değiştirmeniz yeterli
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
eklediğiniz dosya excel dosyası değil, biçimlendirilmiş daha doğrusu veri dosyası olarak okunacak şekilde biçimlendirilmiş bir metin dosyası

bildiğim kadarıyla CSV dosyasına kod yazılamaz
anacak farklı bir excel dosyası oluşturursunuz orada yazılacak kod csv dosyası üzerinde işlem yapıp kaydeder

Konu Sahibi
bildiğim kadarıyla CSV dosyasına kod yazılamaz
anacak farklı bir excel dosyası oluşturursunuz orada yazılacak kod csv dosyası üzerinde işlem yapıp kaydeder
Olur hocam yapabilir miyiz? Ben sadece bu dosyayı once bırlestırıp sonra ; kısmından ayırmak istiyorum bu kadar

olmasını istediğiniz son halini ekleyip neyi neden yaptığınızı daha ayrıntılı açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız?
Not :
1 - değişiklikler aynı dosya üzerinde mi yapılacak?
2 - sütun sayısı sabit gibi her zaman 14 sütun mu var?

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Her zaman 14 sütun yok hocam ve 1.satırdaki baslıklara göre ayırmasını beklıyorum, şöyleki öncelikle satırda kaç dolu sütun varsa onları birleştirsin daha sonra "," veya ingilizce sürüm için ";" kısmından ayırsın istiyorum hocam. ancak birleştirirken null yazanlar ", " den ayrılmayacagı için yanlış baslık altına gelebilir onu nasıl onleyebiliriz hocam? çok teşekkür ederim.

siz olması gereken sonucu ekleyin biz de inceleyip ona göre çözüm üretmeye çalışalım
şu anda ne yapılacak anlamış değilim
önce birleşsin diyorsunuz bunun anlamı ayraçların yani ";" silinmesidir bunları silince nasıl tekrar ayıracağız?
null yazılarını replace() fonksiyonuyla çıkarabiliriz ama ne yapacağımızı anlamış değilim

Konu Sahibi
siz olması gereken sonucu ekleyin biz de inceleyip ona göre çözüm üretmeye çalışalım
şu anda ne yapılacak anlamış değilim
önce birleşsin diyorsunuz bunun anlamı ayraçların yani ";" silinmesidir bunları silince nasıl tekrar ayıracağız?
null yazılarını replace() fonksiyonuyla çıkarabiliriz ama ne yapacağımızı anlamış değilim
Hocam 14.satırda gösterdim
, veya ; olan yerden ayırsın ıstıyorum hocam bırde null kelımelerını.

çıktı dosyası olarak ben başka isim verdim eğer aynı dosya olacaksa ismini değiştirmeniz yeterli
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Hocam hata aldım sizde bakabilir misiniz? teşekkür ederim.

ne hatası verdi?

siz dosyayı CSV olarak kaydetmiyorsunuz ki excel olarak kaydetmeye çalışmışsınız
Ben sadece bu dosyayı once bırlestırıp sonra ; kısmından ayırmak istiyorum bu kadar
yukarda da belirtmişsiniz bu dosyayı diyerek, csv dosyasını kastetmişsinz.

Konu Sahibi
siz dosyayı CSV olarak kaydetmiyorsunuz ki excel olarak kaydetmeye çalışmışsınız

yukarda da belirtmişsiniz bu dosyayı diyerek, csv dosyasını kastetmişsinz.
Hocam düzelttim yine olmadı.

CSV dosyalarınızın kaynağı ne?
ilk gönderdiğiniz dosyada vbNewLine ayracı ile satırlara bölünmüştü ama son dosyanızda Chr(10) ayraç olarak kullanılmış?
HTML:
Kod:
satırını HTML:
Kod:
satırı ile değiştirip dener misiniz?

Konu Sahibi
Path not found dıyor hocam ama aslında evet o uzantıda dosyam sizde hata veriyor mu acaba?

son eklediğiniz dosyayı (16. mesajdaki excel dosyanızdaki kod), son eklediğiniz CSV dosyası (11. mesajdaki CSV dosyanızdaki veri) için denediğimde hata vermedi

Konu Sahibi
strPath = ThisWorkbook.Path & "\" & "basdere_imza_2.csv" ''yeni dosyanin adi
Open strPath For Output As #1
Print #1, TmpVr
Close #1
son eklediğiniz dosyayı (16. mesajdaki excel dosyanızdaki kod), son eklediğiniz CSV dosyası (11. mesajdaki CSV dosyanızdaki veri) için denediğimde hata vermedi

Hocam bu kısımda o hatayı veriyor ben de evet aynı uzantıda dosya ile, acaa aynı dosya üzerine mi kaydetsek değişiklikleri o da olabilir hocam

Excel dosyanızın adresi ne?
Bazı durumlarda bazı konumlara dosya ekleme yetkiniz olmayabiliyor

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri