• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Klasördeki pdf dosyalarına toplu olarak üst yazı eklemek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tahsinanarat

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Selamlar, ekli örnek dosyamda bir klasör içerisinde bulunan pdf uzantılı dosyalarıma excel üzerinden B sutununda belirtilen üst bilgi kısmını yazdırmak istiyorum. Çok araştırdım ne yabancı sitelerde nede bizim sitelerimizde benzeri bir konuya rastlayamadım. Kendimce bende kod yazmaya çalıştım ancak pdf dosyasını açtırıyorum, B sutunundaki yazıyı açılan pdf dosyası üzerine yapıştıramıyorum (yazdıramıyorum)

Bu hususda bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olmalarını diliyorum.

Teşükkürler.

Tahsin ANARAT

Çözüm
Yıllar önce kullandığım waterMark ekleme kısmını kodunuza ekledim. Ancak bende şu an acrobat pro olmadığı için deneme şansım yok. Sayfanın soluna dik olarak beyanname isimlerini ekliyordu. Çalışırsa siz rotasyon, font, konum bilgilerini düzenlersiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Yıllar önce kullandığım waterMark ekleme kısmını kodunuza ekledim. Ancak bende şu an acrobat pro olmadığı için deneme şansım yok. Sayfanın soluna dik olarak beyanname isimlerini ekliyordu. Çalışırsa siz rotasyon, font, konum bilgilerini düzenlersiniz.
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Sn. veyselemre hocam, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum, kodu denedim herhangi bir hata vermedi ancak dosyalarıma da herhangi bir üst bilgi eklemedi.
Bilgilerinize sunarım.

Konu Sahibi

'watermark ekler ***************
Set jso = pdDoc.GetJSObject
Call jso.addWatermarkFromText(ustBilgi, _
jso.App.Constants.Align.center, _
"Tahoma", _
18, _
jso.Color.Gray, _
0, _
jso.numPages - 1, _
True, _
True, _
True, _
jso.App.Constants.Align.Right, _
jso.App.Constants.Align.Top, _
-3, _
-5, _
False, _
1.5, _
False, _
90, _
0.5)
'*******************************
Sn. veyselemre Hocam, yazıları dik olarak değilde yatay olarak yazdırmak istersek bu kodun neresinde nasıl bir değişikliği gitmemiz gerekiyor.

Sn. veyselemre hocam, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum, kodu denedim herhangi bir hata vermedi ancak dosyalarıma da herhangi bir üst bilgi eklemedi.
Bilgilerinize sunarım.

Sn. veyselemre Hocam, yazıları dik olarak değilde yatay olarak yazdırmak istersek bu kodun neresinde nasıl bir değişikliği gitmemiz gerekiyor.

Yani eklenmeyen üst bilgiler dik olsa ne olur yatay olsa ne olur ?

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Yani eklenmeyen üst bilgiler dik olsa ne olur yatay olsa ne olur ?

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:
Sn. veyselemre hocam, işyerindeki pc denediğimde sonuç alamadım, ancak evdeki pc de denediğimde herhangi bir sıkıntı olmadan sonuç alabiliyorum.
Aynı kod iş yerindeki pc de kayıt edip etmeyeceğimi, kayıt yerini ve ismini soruyor, bir türlü çözemedim.
İş yerindeki Adobe Acrobat DC,
Evdeki Adobe Acrobat DC pro

Ayrıca yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sağolun.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri