• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Klasör oluşturup Günün Tarihiyle Dosyayı Kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

cenkaltunkaya

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Teklif hazırlarken işimizi çok kolaylaştıracağını ve hızlandıracağını düşündüğüm konuda desteklerinizi rica ediyorum arkadaşlar.

Ekte ki excel dosyasında Teklif No ve Hazırla sekmeleri var. Teklif no sekmesinde ki KAYDET'e tıkladığımda bilgisayarımda belirlemiş olduğum bir klasörün içerisine Teklif No sekmesinde ki en son satırda yer alan hücrede ne yazıyorsa o isimde klasör açacak ve o klasörün içerisine kaydettiğim günün tarihi + revizyon teklifi.xlsm şeklinde kaydedecek.

Yani klasör şu olacak: "RVZ23-102" (Teklif No son hücre: RVZ23-102 eğer 103 olsaydı 103 olarak kaydedecekti) klasör içinde ki excel ise "14.01.2023 Revizyon Teklifi"

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba

Kontrol eder misiniz?

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

1674799361371.png

Not : Klasör yolunu belirlemek için myPath = "D:\" & folderName kısmını kendi klasör yolunuza göre değiştirmelisiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Öncelikle dönüşünüz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum.
Göndermiş olduğunuz kodu eklememe rağmen çalıştıramadım. Muhtemelen bir yerde eksiğim/hatam var. Kontrol edebilir misiniz?

Düzeltme: Altın üyelik gibi bir sisteminiz varsa bende destek olmak isterim.

Verdiğiniz dosya bende çalıştı.

"Düğme 1" butonuna sağ tıklayıp Makro atayınız. Listeden ExcelCozum'ü seçip test ediniz.

Not: Dosya yolunu size göre düzenlemelisiniz?
myPath = "D:\"

1674819827343.png

Konu Sahibi
Tekrar merhaba,
Evet makro atayınca bendede düzeldi. Şu an klasör açıp kaydediyor.

Peki, kaydetmeyi şu şekilde yapmalı bunu nasıl sağlayabiliriz?
Senaryoyu anlatayım sen gözünde canlandır :)
Bu teklif YENİ TEKLİF klasörü içinde. Tekli No kısmında alt alta cari kod girip teklife numara aldırtıyorum. Sonra CTRL+S yapıyorum. Sonra farklı kaydet deyip verilen teklifler klasörü içine klasör açıp kaydediyorum. Bunu niye yapıyorum, mesela bu teklifin numarası RVZ23-101 ise bir sonraki teklif 102 olsun diye önce ctrl+s sonra farklı kaydet yapıyorum ki en son ki teklif no yeni teklif içerisinde saklı kalsın. Umarım anlatabilmişimdir,

bu nedenle kaydetme senaryosunun şu sırayla ve şekilde olması lazım.
KAYDET butonuna tıkladığımda
1. önce kendi üzerine kaydedecek. yani direkt ctrl+s yapacak
2. sonra farklı kaydet yapacak ve benim belirlediğim dizine klasör açacak ve (Burası çok önemli) klasörün ismi EN SON ALDIĞI CARİ KOD VE EN SONDA Kİ FİRMA ADI olacak. Yani şu an en sonda romatem var ve teklif no RVZ23-110 olduğu için klasör adı RVZ23-110 ROMATEM olacak içinede excel dosyasını kaydedecek.

Bunu yapabilirsek gerçekten kendime fazladan çok ciddi zaman kazandırıcam :)

Sn Ahmet 'in Kodlarında aşağıda değişiklikleri yapararak deneyinHTML:
Kod:
Satırını
HTML:
Kod:
şeklinde değiştirin
HTML:
Kod:
satırını ise
HTML:
Kod:
şeklinde değiştirin.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Tıkır tıkır çalışıyor çok sağ olun.

Son olarak klasör ve dosya isminde boşluk bırakmadan kaydediyor aralarına bir boşluk nasıl bırakabilirim?

Klasör ismi: RVZ23-110ROMATEM
Klasör içinde ki dosya ismi 27.01.2023Romatem

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri