• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kilo analız dosyası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Yeni Üye
Aldığı beğeni
50
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
selamun aleyküm dostlar ekde bulunan dosyamda bir formul eklemek istıyorum dosyam ve yapmak istediğim bılgiler ekte dir

Ekli dosyalar

• KILO ANALZ.xlsx
    KILO ANALZ.xlsx
    11.2 KB · Gösterim: 3
  • Ekran Görüntüsü (351).png
    Ekran Görüntüsü (351).png
    44.1 KB · Gösterim: 10
Çözüm
Siz X8 hücresinde W8'i F8'e bölüyorsunuz. Sonuç çıplak gözle bakıldığında 0,00 görünüyor. Ancak bilgisayar bu hesaplamayı yaptığında bilgisayarın sonucu 0,000408163 olarak görüyor.
Şu formül çalışıyor. Kullanabilirsin.
=EĞER( EBOŞSA(X8);"";EĞERHATA(EĞER(SAYIYAÇEVİR(X8)=0;"TAM";EĞER(SAYIYAÇEVİR(X8)>0;"FAZLA";"EKSİK"));"FAZLA" ))
Ancak yazdıklarımı dikkate alıp çözüm bulmalısın. Zira programın amacını siz biliyorsunuz.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

Sizin gönderdiğiniz dosyada X3, X4 ve X5'teki rakamsal (sandığımız) değerleri bilgisayar metin olarak gördüğü için istenilen sonuç alınamıyordu. KG ibaresini örnek dosyadaki gibi X2'de yazan FARK kelimesinin yanına yazılmalı ki X3, X4 ve X5'teki değerler metin olmaktan çıksın. Ha bu arada X3, X4 ve X5 hücreleri bu hücrelere hiçbirşey yazılmadan önce NULL değerdedir. Siz bu hücrelere metinsel değer girdiğiniz için NULL değerden çıkar sizin ilk girdiğiniz değerle biçimlenir. İşte bu nedenle sizin girdiğiniz o sütunu komple sildim ve yeni NULL değerde bir sütun kullandım.

Ekli dosyalar

İyi de siz formülü bozmuşsunuz. Hiç formüle baktınız mı ?

Siz X8 hücresinde W8'i F8'e bölüyorsunuz. Sonuç çıplak gözle bakıldığında 0,00 görünüyor. Ancak bilgisayar bu hesaplamayı yaptığında bilgisayarın sonucu 0,000408163 olarak görüyor.
Şu formül çalışıyor. Kullanabilirsin.
=EĞER( EBOŞSA(X8);"";EĞERHATA(EĞER(SAYIYAÇEVİR(X8)=0;"TAM";EĞER(SAYIYAÇEVİR(X8)>0;"FAZLA";"EKSİK"));"FAZLA" ))
Ancak yazdıklarımı dikkate alıp çözüm bulmalısın. Zira programın amacını siz biliyorsunuz.

Ekli dosyalar

Çözüm
Neden TAM yazmadığını 11 nci mesajımda yazdım. TAM yazmaz. Şu anki sonucu bilgisayar doğru hesaplıyor. Çünkü TAM yazması gereken yerdeki değer negatif değer. 0,00 yazan hücrenin üzerinde sağ mouse tıkla ve Hücreleri Biçimlendir seçeneğine gir. Oradan seçimin Genel olsun. Tamam de sonucu gör. Sonuç negatif değer. Bilgisayar bu değeri görüyor. Onun için de EKSİK sonucunu getiriyor. İstersen geçici olarak şöyle yap ; o 0,00 yazan yere manuel rakamla 0 (sıfır) yaz Enter de. Sonucu bir de böyle gör.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri