• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kayıtların süre aşımlarını hesaplayarak ve rapor oluşturmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
96
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Sayın Uzman arkadaşlar,

Ekteki örnek çalışmanın "DATABASE" isimli sayfasına farklı bir çalışma kitabından veri alıyorum. "DATABASE" sayfasının "A" ve "B" sütunlarında "gg.aa.yyyy ss:dd:ss" formatında kayıtlar bulunmaktadır. "A" ve "B" sütunlarını karşılaştırarak "ROPAR" sayfasına ekteki veya aşağıdaki koşullara göre listesini oluşturmak istiyorum.

"DATABASE" sayfasının "A" ve "B" sütunları karşılaştırılarak, her görevin Başlama ve Bitiş göre geçen süreleri hesaplanacaktır.
Bir saat ve üzerindeki kayıtlar rapor sayfasına listesini,
Bir saat ve altındaki kayıtlar rapor sayfasına listesini, (Bazen başlama ve bitiş tarihleri ters yazılabilmektedir.)
"B" sütununda tarih yazmayan kayıtlara ait veriler, "RAPOR" sayfasındaki başlıklara göre listesini oluşturmak istiyorum.
Bu koşullara göre "RAPOR" sayfasını nasıl bir yöntem veya kod ile oluşturabilirim?

Saygılarımla,

Çözüm
Sayın OmaR,

Affınıza sığınarak, "Sürenin altındaki kayıtlar" kayıtların listelenmesini çıkartmanız mümkün müdür?
Sadece "Süreye eşit ve üzerindeki kayıtlar" ve "Bitiş tarihi boş olan kayıtlar" listesinin alınmasını,
Ayrıca, "Kayıtları Al" butonunu "MAIN_PAGE" sayfasına koymanızı rica ediyorum.

Yukarıda koşulları sağlarsanız inanın çok makbule geçecektir.

Saygılarımla,
İstediğiniz format ektedir. Lütfen soru sormadan önce ne istediğinizi net bir şekilde belirledikten sonra soru sorun. iyi çalışmalar.
Sayın Uzman arkadaşlar,

Ekteki örnek çalışmanın "DATABASE" isimli sayfasına farklı bir çalışma kitabından veri alıyorum. "DATABASE" sayfasının "A" ve "B" sütunlarında "gg.aa.yyyy ss:dd:ss" formatında kayıtlar bulunmaktadır. "A" ve "B" sütunlarını karşılaştırarak "ROPAR" sayfasına ekteki veya aşağıdaki koşullara göre listesini oluşturmak istiyorum.

"DATABASE" sayfasının "A" ve "B" sütunları karşılaştırılarak, her görevin Başlama ve Bitiş göre geçen süreleri hesaplanacaktır.
Bir saat ve üzerindeki kayıtlar rapor sayfasına listesini,
Bir saat ve altındaki kayıtlar rapor sayfasına listesini, (Bazen başlama ve bitiş tarihleri ters yazılabilmektedir.)
"B" sütununda tarih yazmayan kayıtlara ait veriler, "RAPOR" sayfasındaki başlıklara göre listesini oluşturmak istiyorum.
Bu koşullara göre "RAPOR" sayfasını nasıl bir yöntem veya kod ile oluşturabilirim?

Saygılarımla,
1-Bir saat ve üzerindeki kayıtlar rapor sayfasına listesini,
2-Bir saat ve altındaki kayıtlar rapor sayfasına listesini, (Bazen başlama ve bitiş tarihleri ters yazılabilmektedir.)
3-"B" sütununda tarih yazmayan kayıtlara ait veriler, "RAPOR" sayfasındaki başlıklara göre listesini oluşturmak istiyorum.
bu listeyi ne yapmak istiyorusunuz anlamadım.
üçü ayrı ayrı sayfalarda mı listelenecek
yoksa tek sayfada olup yanına 1 ilave sutun eklenip bu ilave sutunda ("Bir saat ve üzerindeki kayıtlar","Bir saat ve altındaki kayıtlar" ve ""B" sütununda tarih yazmayan kayıtlar") yazacak

Konu Sahibi
Sayın OmaR,

"DATABASE" isimli sayfadaki verileri yukarıdaki koşullara göre filtre ederek "RAPOR" isimli sayfaya yazdırmak istiyorum.
Bunun için "DATABASE" sayfasının "X" sütununa süreleri formül ile hesaplanmasını sağladım. Bu alanın makro ile hesaplanması yazılacak olan makro ile de yapılabilir.

Çalışmanın 1 saat ile sınırlı kalmaması ve farklı saatler ile de rapor alınabilmesi için, MAIN_PAGE sayfasının F11 hücresine seçilebilir süler için veri doğrulaması ekledim. Buradan seçilecek süreye eşit altında ve üstünde gerçekleşenlerin raporunu alınmsını sağlamak istiyorum.
Örnek çalışma ekteki gibi revize edilmiştir.

Saygılarımla.

Konu Sahibi
Sayın OmaR,

Affınıza sığınarak, "Sürenin altındaki kayıtlar" kayıtların listelenmesini çıkartmanız mümkün müdür?
Sadece "Süreye eşit ve üzerindeki kayıtlar" ve "Bitiş tarihi boş olan kayıtlar" listesinin alınmasını,

Saygılarımla,

Sayın OmaR,

Saygılarımla,
İstediğiniz format ektedir. Lütfen soru sormadan önce ne istediğinizi net bir şekilde belirledikten sonra soru sorun. iyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın OmaR,

Ellerine ve emeğinize sağlık, harika bir çalışma oldu.
ALLAH sizden ve sevdiklerinizden razı olsun.
Hakkınızı helal ediniz lütfen.

Saygılarımla,

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri