• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kaydet butonu ile ilgili yollara kayıt etme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
115
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Hayırlı geceler üstatlar. Kaydet derken hata alıyorum ve istediğim yerlere kayıt etmekte sıkıntı yaşıyorum.

Öncelikli sorunum şöyle;

Frm_Krediler de KAYDET dediğimde ekrandaki hatayı veriyor. Çözümü için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Kaydetmesini istediğimiz yerlerden ilki AylikSatis sayfası ilgili yerlerine kayıt etmek istiyorum.

Ekli dosyalar

• 01.png
    01.png
    63.3 KB · Gösterim: 9
  • 02.png
    02.png
    59.3 KB · Gösterim: 9
  • DÜZENLEME.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 3
Çözüm
Kısaca hatanız = den önceki yerde mobilden ancak bu şekilde yardım edebiliyorum.

Sadece alttaki gibi düzenleyecektiniz normalde verdiğim örnwk koda göre

Range("E" & son)
Sayın okinava14 abey öncedende yazmıştım ama sanırım yazılanları okumuyorsunuz.Label özelliklerinde Value yada Text diye birşey yok.Önceden yazdığım konudaki yazımı bir daha bir okuyun anlarsınız hatanızı.
Herzaman aynı şeyleri tekrar etmemek için bir yazayım dedim.

Sheets("AylikSatis").Range("E").Value = LblCorba.Value

hocam option olayıda hata veriyor.

Ekli dosyalar

• 001.png
    001.png
    83.1 KB · Gösterim: 3
  • aaaaaaa.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 0
Caption olmayacak range olan yerde.
Yukarısındaki range olan yerdeki gibi olacak.
Kısaca label için caption range için range yazılacak.

Hocam Frm_Krediler formunda benzer bir olayda tarih kodunda var. Text yaptım olmadı Value yaptım olmadı.

Ekli dosyalar

• 001.png
    001.png
    191.4 KB · Gösterim: 2
  • aaaaaaa.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 2
Sağolun hocam hakkınızı helal edin bende diğer hataları düzeltemeye devam o zaman.

Hatanızı anlamanız için yazıyorum."B" burda B sütununun hangi satırına kaydedilecek yazılmadığı için hata veriyor örneğin B2 gibi olabilir.
Kaydetme heralde son satıra olacak onun için uyarlayıp eklerim kodu.

Sheets("AylikSatis").Range("B").Value

Sayfada tablo olduğu için son satır bulma kodu alttaki gibi daha mantıklı oluyor eğer tabloda hiç değer yoksa vs...

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Hocam gene Label kodlarında takıldım. Burada labeller gene mi değişime uğruyor acaba?

Ekli dosyalar

• 001.png
    001.png
    221.2 KB · Gösterim: 3
  • aaaaaaa.xlsm
İlk yazdığınız son= olan satır dursun diğer son= olan iki adet satırı silin onlara gerek yok.

İlk son olan satırın atındaki sheets olan satırda = den önce caption kullanmışmıyım iyice bir bakın.

Kısaca hatanız = den önceki yerde mobilden ancak bu şekilde yardım edebiliyorum.

Sadece alttaki gibi düzenleyecektiniz normalde verdiğim örnwk koda göre

Range("E" & son)

Çözüm
Hocam o kısımlar halloldu. FrmKrediler den kayıt için çalıştırınca normal geliyor sıkıntı yok fakat kayıt için ekle dediğimde. ekleyince. soldaki combobox a gelen yemek isimleri değişiyor. Değişmemesi lazım. Yani açılışta Combolarda görünenler değişmemeli.

Ekli dosyalar

• 001.png
    001.png
    103.8 KB · Gösterim: 2
  • 002.png
    002.png
    116.9 KB · Gösterim: 2
  • aaaaaaa.xlsm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri