• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü karışık form tasarımları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

incsoft

Yeni Üye
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar excel'de çok karışık formların tasarımlarının daha iyi ve düzgün şekilde yapılabilmesi için nasıl bir metod kullanılmaktadır? Ekte bir örnek anlatmak istedim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Arkadaşlar excel'de çok karışık formların tasarımlarının daha iyi ve düzgün şekilde yapılabilmesi için nasıl bir metod kullanılmaktadır? Ekte bir örnek anlatmak istedim.
Bu sizin hayal gücünüze kalmış bir şey daha çok. Mesela size okunaklı gelen bir tasarım bana gelmeyebilir. Ya da bana gayet okunaklı gelen bir tasarım size gelmeyebilir. Dolayısıyla bu işin kabul görmüş belli başlı normları yok.

Fakat benim fikrimi sorarsanız, Başlıkların belli bir şablonu, verilerin belli bir şablonu, bilgi içeren alanların belli bir şablonu olsun.

Mesela bütün başlıklar aynı fontu, aynı puntoyu, aynı bold özelliğini aynı arka plan rengini paylaşırsa ve buna aşina olursanız başlık neresi, nerede başlıyor nerede bitiyor gayet anlaşılır...
Bu sizin hayal gücünüze kalmış bir şey daha çok. Mesela size okunaklı gelen bir tasarım bana gelmeyebilir. Ya da bana gayet okunaklı gelen bir tasarım size gelmeyebilir. Dolayısıyla bu işin kabul görmüş belli başlı normları yok.

Fakat benim fikrimi sorarsanız, Başlıkların belli bir şablonu, verilerin belli bir şablonu, bilgi içeren alanların belli bir şablonu olsun.

Mesela bütün başlıklar aynı fontu, aynı puntoyu, aynı bold özelliğini aynı arka plan rengini paylaşırsa ve buna aşina olursanız başlık neresi, nerede başlıyor nerede bitiyor gayet anlaşılır olabilir. Ben öyle yapıyorum.

Hatta kodlama yaparken önce class'lar oluşturup textbox nasıl görünecek, combobox nasıl görünecek vs. ayarlarını yaparım.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri