• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalıdan Koşullara Göre Tekrarsız Veri Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
96
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Sayın Formdaş Arkadaşlar,

Ekteki çalışmadaki kodlar Sayın Halily tarafından hazırlanmıştır.
Mevcut kodları aşağıdaki koşullara göre revize etmeye çalıştım. Ancak, henüz bu işin başında birisi olarak işin içinden çıkamadım.
Çalışmadaki mevcut koşulları koruyarak, kapalı kitap ile açık kitabı karşılaştırmak ve tekrarsız olan verileri açık olan kitap içerisine almak istiyorum.
Detaylı anlatım ekteki Kapalıdan Tekrarsız Veri Alma isimli kitabın içerisinde yazmaktadır.
Bu koşulları sağlamak için mevcut kodun revizesi için değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla,

örneğiniz ekte

Konu Sahibi
Sayın Adnan Bey,

Ellerinize ve emeğinize sağlık kodlar çok güzel çalışıyor. Notunuzda belirttiğiniz dizinler olması gerektiği gibi ayarladım. Ancak, halletmemiz gereken bir konu daha kaldı.
Açık kitabın "DATABASE" sayfasının "O" sütununa aldığımız veriler, sayı ile başlıyorsa ilk 4 hanesi "N" sütununa yazılacaktır.
Metin, özel karakter gibi diğer durumlarda "N" sütunu boş bırakılacaktır.
Yukarıdaki işlemleri yaparken "O" sütuna alınacak verilerde kesme kırpma gibi herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.
Ekteki çalışmada bu koşulları sağlarsanız çok makbule geçecektir.

Saygılarımla,

Konu Sahibi
Sayın Formdaş Arkadaşlar,

Konu güncel olup, değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla,

if satırı eklendi N sütunu dolduruldu
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sayın Adnan Bey,

Ellerinize ve emeğinize sağlık, kodlarınız sorunsuz şekilde çalışmaktadır.
Kişi verileri güncellediğini unutarak 2. kez kodları çalıştırınca aşağıdaki hata mesajını almaktayım. Kullanıcıları VBA arayüzünü görmemesi adına, Verileriniz daha önce güncellenmiş gibi bir mesaj almak mümkün müdür?

Saygılarımla,

Ekran görüntüsü 2022-10-22 113437.jpg

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Adnan Bey,

Ellerinize ve emeğinize sağlık, kodlarınız sorunsuz şekilde çalışmaktadır.
ALLAH sizlerden, sevdiklerinizden ve sebep olanlardan razı olsun.
Hakkınız helal ediniz lütfen.

Saygılarımla,

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri