• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Dosyaya Veri Kaydetme Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
236
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar paylaşmış olduğum çalışma ile AÇIK kitaptan KAPALI kitaba verileri aktarıyorum buraya kadar herşey normal. Mevcut makroya eklemek istediğim birinci husus Kapalı kitaba excel açılış şifresi koyduğumda mevcut makro veri kaydederken kapalı kitabın şifresini kendisi açıp kaydetsin. Diğer husus ise Açık kitabın F sütununa "K" yazdıysam isimler kırmızı punto "E" yazdıysam siyah punto olarak Kapalı kitabın ilgili hücresine kaydetsin. Kapalı kitabın açılış şifresi:1234

bildiğim kadarıyla şifreli kitabı açmadan ado ile bağlantı sağlayamıyorsunuz, şifreli kitabı arka planda açmanın sakıncası var mı?

renklendirme ile ilgili kısmı belki koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz o kısım beni aşar ama ilk kısmı tam anlayamadım; butona bastığınızda açık kitaptaki verilerin hepsini olduğu gibi kapalı dosyaya mı aktaracak?

Konu Sahibi
renklendirme ile ilgili kısmı belki koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz o kısım beni aşar ama ilk kısmı tam anlayamadım; butona bastığınızda açık kitaptaki verilerin hepsini olduğu gibi kapalı dosyaya mı aktaracak?
Evet halil bey olduğu gibi kapalı kitaba her seferinde b sütunundaki verinin son satırını baz alarak ekleme yapacak

peki ya aynı veriden varsa?

aşağıdaki kodu dener misiniz?
Not : 'önce referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Gerçi kitap açıldıktan sonra ADO'ya gerek yok doğrudan kopyala yapıştır da yapilabilirdi

Konu Sahibi
Not : 'önce referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli
HTML:
Kod:
Halil bey öncelikle cevabınız için çok teşekkürler yazmış olduğunuz kod gayet güzel çalışıyor. bu makroda benim paylaşmış olduğum çalışmadaki gibi açık kitapdaki sütunlardaki verlerin kapalı kitapta hangi sütunlara geleceğini belirleme imkanı vardı sizinkinde sanırım böyle bir durum yok yanılmıyorsam buna göre bir güncelleme yapılabilirmi

Alanlari istediğiniz sırada alabilirsiniz
select * yerine
select [F2],[F4],[F1] gibi bir sırada alabilirsiniz
Not: Ilk alan F1, 2. alan F2 gibi bir sırayı takip eder

Konu Sahibi
Alanlari istediğiniz sırada alabilirsiniz
select * yerine
select [F2],[F4],[F1] gibi bir sırada alabilirsiniz
Not: Ilk alan F1, 2. alan F2 gibi bir sırayı takip eder
Teşekkürler halil hocam tek eksik Açık kitaptaki koşula göre yazı tipi rengi kaldı oda olursa süper olacak tekrardan çok teşekkür ederim

Kitap açıldıktan sonra o kısım çok sorun olmaz gibi sorguda sıralama kullanmazsanız açık kitapta K olanların sırasına gore diğer kitapta satırlar değiştirilebilir. Siz biraz uğraşın uygun bir zamanda ilgilenmeye çalışırım

HTML:
Kod:

Kodu yüklediğiniz dosyada mi denediniz başka dosyada mi?

az önce dosyanızı tekrar indirdim
ADO ile ilgili gerekli refaransları ekledim
kodu butona yazdım sorunsuz çalıştı

Konu Sahibi
az önce dosyanızı tekrar indirdim
ADO ile ilgili gerekli refaransları ekledim
kodu butona yazdım sorunsuz çalıştı
Paylaştığım çalışmaları tekrardan indirdim sizin yazmış olduğunuz makroyu kaydettim ilgili referansı kütüphaneden işaretleyip çalıştırdım yine aynı hayatı verdi kütüphane ile ilgili bir eksiklik olabilir mi

Sanmam zaten sadece ado eklenmişti
Dim DzCins As Variant yerine
HTML:
Kod:
gibi dener misiniz

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri