• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Dosyalardan Belirli Hücreleri Listelemek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
95
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar Merhaba;

Ekte Dosyada örnek ile gösterdim. Bunu konuda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden Teşekkür Ederim.

Yapmak istediğim;

C:\YEDEK\ Klasörü içindeki dosyaların bazı hücrelerindeki veriyi listelemek istiyorum.

Ekli dosyalar

• Kapalı Dosyalardan Belirli Hücreleri almak.xlsm
    12.2 KB · Gösterim: 3
  • 30.11.2024_Yedek.xlsx
    21 KB · Gösterim: 3
Sayın bulentkars,
C:\YEDEK\ Klasörü içindeki dediğiniz Klasörün tam adı nedir ?

Deneyin.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Merhaba;

Tam istediğim gibi olmuş çok teşekkür ederim.
sadece bir kaç düzeltme olursa sevinirim.

1-Dosya adı Tarihten sonra olan yedek** sonrası silinsin
2 - Tutar kısmında ilk satırı düzgün alıyor, ikinici satırdan sonrası biçimsiz geliyor.
3- Ortalama vade 1.satırda doğru geliyor, ikinci satırdan sonra uzun tarih formatı ile geliyor.
4 -Müşteri sayınını alırken sadece rakam alınabilir mi? sadece 3 gelmesi yeterli.
5 - Klasör yeri seçim olmadan direk kodun içerisine C:\YEDEK\ Adresi yazılabilir mi

1734337150823.png

Deneyin.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Merhaba;

Hepsi tamam elinize sağlık.

sadece 5.madde olmamış daha, klasör gelmeyecek. dosya yolu kodun içerisinde olacak.
5 - Klasör yeri seçim olmadan direk kodun içerisine C:\YEDEK\ Adresi yazılabilir mi

Birde klasör altında sadece xls* olan dosyalardan veri alacak.

ADO ile yapılmış altenatif
Kod:

Son düzenleme:
Yanlış kodu buraya yapıştırmışım sonradan düzelttim,bir daha deneyin.

Yukarıdaki kodları günceldim.
Belirtmeyi unutmuşum, VBE ekranında Tools>References>Microsoft ActiveXdata Objects 6.1....işaretleyin.

Ben burayı yanlış görmüşüm,sadece xls uzantılı dosyaları alacak sandım
Bu şekilde deneyin.
Kod:

Çözüm
#9 mesajı tekrar düzelttim.
VBE ekranında Tools>References>Microsoft ActiveXdata Objects 6.1....işaretleyin.

Kusura bakma, gelip giden çok oluyordu, deneyemeden cevaplamışım. #9 mesajı tekrar yeniledim.
VBE ekranında Tools>References>Microsoft ActiveXdata Objects 6.1....işaretleyin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri