• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Dosyalarda Veri Güncelleme Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
231
Excel V
Office 2016 TR
Değerli arkadaşlar kapalı çalışma kitaplarım aynı formatta olup, kapalı çalışma kitaplarımın "D" sütunlarında bulunan "AB GÖREVLİLERİNİN" hepsini "AC GÖREVLİSİ" olarak değiştirmek istiyorum. kapalı dosya sayım 30 veri sayısı yaklaşık 6000 civarındadır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

1 - xlsm formatında bir excel dosyası oluşturup oradaki bir modüle aşağıdaki kodları ekleyin
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
2 - xlsm formatındaki dosyaya bir düğme ekleyip DosyaBul yordamını çağırın
3 - güncellenecek tüm dosyaları xlsm formatındaki dosyanın olduğu dizinde oluşturacağınız Data adlı klasöre taşıyın

Ekli dosyalar

HTML:
Kod:
Bi alternatifte ben paylaşayım

1 - xlsm formatında bir excel dosyası oluşturup oradaki bir modüle aşağıdaki kodları ekleyin
HTML:
Kod:
2 - xlsm formatındaki dosyaya bir düğme ekleyip DosyaBul yordamını çağırın
3 - güncellenecek tüm dosyaları xlsm formatındaki dosyanın olduğu dizinde oluşturacağınız Data adlı klasöre taşıyın
Halil bey mevcut hali ile denedim gayet güzel olmuş teşekkür ederim. Dosya yolunu Data klasörü değilde hepsi aynı klasörün içinde olacak şekilde nasıl revize edebiliriz.

HTML:
Kod:
Bi alternatifte ben paylaşayım
Sayın askan geri dönüş için teşekkürler verdiğim örnekten kaynaklı bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Örnekten dolayı yanlış anlaşılmış. Yazmış olduğunuz makro D sütunundaki bütün görevlileri AC GÖREVLİSİ yapıyor. Bu sütunda farklı unvanlara sahip görevlilerde var bunların unvanlarıda değişiyor. Ben bunu kastetmemiştim. Yanlızca Ab görevlilerini değiştir. Diğerlerini değiştirmesin.

Bence Data klasörlü yapı kalsın işlem yapılacak dosya ile diğer dosyalar karışmasın, ama illa ki istiyorsanız çok zor değil yapılır ama her dosya için bu dosya adı ile farkliysa, bu ada sahip değilse gibi kontrol işlemi gereksiz yere zaman öldürür
Ama istiyorsanız uygun bir zamanda tekrar düzenlemeye çalışırım

Bence Data klasörlü yapı kalsın işlem yapılacak dosya ile diğer dosyalar karışmasın, ama illa ki istiyorsanız çok zor değil yapılır ama her dosya için bu dosya adı ile farkliysa, bu ada sahip değilse gibi kontrol işlemi gereksiz yere zaman öldürür
Ama istiyorsanız uygun bir zamanda tekrar düzenlemeye çalışırım
Bu makroyu aynı dosyalar üzerinde işlem yapan farklı iki makro ile birlikte çalıştıracağım Halil bey Kapalı dosyalar içindeki sayfa isimleri aynı yani "Sayfa1" şeklinde. Eğer sizi uğraştırmayacaksa dediğim şekilde olursa benim için daha iyi olacak. Çünkü diğer makrolar aynı klasör içinde çalışıyor.

HTML:
Kod:
Düzenlenmiş hali

Sadece DosyaBul() fonksiyonu değişecek HTML:
Kod:
denemedim hatalı olabilir

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri