• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Kapalı Dosyadaki İstenilen Sayfayı Tüm Verilerini Almak

Kokorecci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar Ustalarım Benim Kapalı Dosyamda 1den Çok sayfam Var Fakat İstediğim Sayfanın İsmini Yazarak o Kapalı Dosyadaki Yazdığım Sayfa İsmini Ana Dosyada o Sayfa İsmini Yazdığımda o Kapalı Dosyadaki Sayfa İsmini Yazdığımda Orada Ne Kadar Veri Varsa Satır Sütün Ne Kadar Varsa onu Nasıl Yeni Bir Sayfaya Getirebilirim Bu Konuda Nasıl Yol Almalıyım

Çözüm
Anladığım kadarıyla Excel’de kapalı (açık olmayan) bir dosyanın içindeki belirli bir sayfayı,
sayfa adını yazarak, o sayfadaki tüm veriyi (kaç satır–sütun varsa) kendi dosyanızda yeni bir sayfaya otomatik olarak getirmek istiyorsunuz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Anladığım kadarıyla Excel’de kapalı (açık olmayan) bir dosyanın içindeki belirli bir sayfayı,
sayfa adını yazarak, o sayfadaki tüm veriyi (kaç satır–sütun varsa) kendi dosyanızda yeni bir sayfaya otomatik olarak getirmek istiyorsunuz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
MAKROLARI Çalıştıramdım yeni bir xlsm actım b1 re dosya yolunu ekledim b2 yede dosyanın ismin verdim ama makroyu calsıtramdım bir türlü

Ana dosyanızda (VBA kodlarını yazdığınız dosya) yeni bir sayfa oluşturun ve adını Kontrol yapın.

B1 hücresine: Veri alacağınız kapalı dosyanın tam yolunu yazın (Örn: C:\Kullanıcılar\Masaüstü\VeriDosyasi.xlsx).

B2 hücresine: Kapalı dosyanın içindeki hangi sayfayı kopyalamak istiyorsanız o sayfanın adını tam olarak yazın (Örn: Sayfa1 veya Basketbol).

2. Kodun Çalışma Mantığı
Sizin sağladığınız makro şu adımları izler:

Kontrol sayfasındaki B1 ve B2 hücrelerine bakar.

Belirtilen yoldaki dosyayı arka planda (gizlice) açar.

İstediğiniz sayfayı bulur ve içindeki tüm veriyi kopyalar.

Kendi dosyanızın en sonuna "Aktar_..." ile başlayan yeni bir sayfa ekler ve verileri oraya yapıştırır.

Arka planda açtığı dosyayı kapatır.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
1766938031177.pngbirden cok böyle dosyam var bu dosyalrın ıcınde 20 ye yaklasık sayfalar var bu dosyanın ıcindeki sayfa ismini yazdıgımda o sayfa ismini getirecek 01 .xlsx çalışma kıtabının cınde örnek olarak ali sayfası veli sayfası cemal sayfası üsen sayfası degısık o sayfanın ıkındekı ismi ne ise o ismi yazacagım o sekılde bana getirdikden sonra 02.xlsx çalışma kıtabııın yolunu gösterdıgımde bu sever oradakı sayfa ısmını yazacagım sayfa isimleri sabit çalışma kıtıbalarının ıcındeki verilier ben onu verı doğrulama yansıtabılırım

Konu Sahibi
1766938427791.pngörnek bu sekılde sayfa isimleri var ben burada sayfa ismi ne ise onu ayzdığımda o sayfadakını getırecek (EC) veriyi getirmesi için makrolu dosya yolunu gosterdıkdan sonra calsıma kıtabının ismini verdikden sonra o çalışma kıtabıın ıcındekı hangı sayfa ismini yazdıysam onu getirecek yada tıkladıgımda dosya yoluna kendı gıdecek kod bana sectırcek sayfayı ondan sona caslıma kıtabını tanıttıgmda sayfa ısmını gırdıgımde ve gırdıkden sonra verıyı getır dedıgımde o verıyı getırecek

2 nolu dosya güncellendi
Kontrol sayfanızı şu şekilde düzenleyin:
B1 Hücresi: Buraya dosya yolunu siz yazabilirsiniz ya da makrodaki butona basınca otomatik dolar.
B2 Hücresi: Buraya getirmek istediğiniz Sayfa Adını (Ali, Veli, Cemal vb.) yazın.
Buton: Sayfaya bir "Şekil" veya "Buton" ekleyip aşağıdaki makroyu atayın.

Excel'de Alt + F11 basın.
Insert > Module diyerek bu kodu içine yapıştırın.
Excel sayfanıza bir buton ekleyin ve bu makroyu (AkilliVeriGetir) o butona bağlayın.
B2'ye sayfa ismini yazın, butona basın, dosyanızı seçin ve bitti!

Konu Sahibi
1766940263496.pngbunu çalışma kitabıın içindeki sayfa ismini yazdım sarı rengli yerdeki tırnak içindekini sayfa ismini yazdım gene olmadı

Konu Sahibi
2 nolu dosya güncellendi
Kontrol sayfanızı şu şekilde düzenleyin:
B1 Hücresi: Buraya dosya yolunu siz yazabilirsiniz ya da makrodaki butona basınca otomatik dolar.
B2 Hücresi: Buraya getirmek istediğiniz Sayfa Adını (Ali, Veli, Cemal vb.) yazın.
Buton: Sayfaya bir "Şekil" veya "Buton" ekleyip aşağıdaki makroyu atayın.

Excel'de Alt + F11 basın.
Insert > Module diyerek bu kodu içine yapıştırın.
Excel sayfanıza bir buton ekleyin ve bu makroyu (AkilliVeriGetir) o butona bağlayın.
B2'ye sayfa ismini yazın, butona basın, dosyanızı seçin ve bitti!
çalıştırdım en sonunda yanlız her getirdiğini ayrı bir sayfa açıyor aslında tek sayfada olsa her getirdiği verinin altına getirse daha iyi olmazmı szice bu mumkunse onuda yapıverırsenız cok sevınırım ustam

Geri