• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kablo Takip Formül Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yalkan

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2013 EN
Merhabaödaha once kablo takıp programında yardımcı olmustunuz programı kullandım fakat simdide kablonun alt ucu metresını yazıyorum sonra ust ucunu yazdıgımda kalan mıktarı cıkıs yapınca goremıyorum sadece ılk gırdıgım alt ucundakı metrajı yazıyor, (ornek: alt ucu 500 mt-ust ucu 100 mt= kalan 400 metreyi cikis yapacagim zaman goremiyorum yalnizca alt ucundaki girdigim 500 mt geliyor) yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...

Ekli dosyalar

Çözüm
kablo ust ucunu 100 den kucuk gırmemız lazım cunkı kesık parca kablolarda var onlarında alt ve ust uclarını yazyoruz kalan mıktar cıkıyor,
Program düzgün çalışıyor.
Bu 100 rakamı sabit bir değer değildir.
O makaranın veya parçanın giriş sayfasında belirttiğiniz ÜST UÇ'tur.
Üst ucu 100 olan bir kablonun çıkışını zaten 100'den küçük yapamazsınız.
Çünkü girişte 100 den aşağısı yok demiş oluyorsunuz.

Her neyse;
Çıkış sayfasına kalan metreyi ve üst uç için girebileceğiniz en düşük değeri gösteren sütunlar ekledim.
Açıklama sütununda da hatalı giriş yapıldığında veya kablo bitti ise uyarı veriyor.
Dosya ektedir.
Dosyaya birkaç kontrol daha ekledim.
Çıkış ve giriş sayfasında yaptığım kayıtlarını inceleyin.
Hatalı olan yeri örneklendirerek izah edin.

Ekli dosyalar

Dosyaya birkaç kontrol daha ekledim.
Çıkış ve giriş sayfasında yaptığım kayıtlarını inceleyin.
Hatalı olan yeri örneklendirerek izah edin.
örnek girişte kablo-28=50 kalmış, çıkışa gidiyorum, kablo-28'de kalan 50 metreyi çıkmam lazım fakat 0 gösteriyor,yani giriş miktarındaki kalan miktarı çıkış sayfasına getirmiyor..

ayrıca kablo ust ucunu 100 den kucuk gırmemız lazım cunkı kesık parca kablolarda var onlarında alt ve ust uclarını yazyoruz kalan mıktar cıkıyor, bu dosyada benım tam olarak ıstedıgım, gırıştekı " KALAN MIKTAR" ın dırekt çıkısa gelmesı yanı çıkısta makara numarasını gırdımmı gırıstekı kalan bakıyenın gelmesı lazımkı çıkıs yapayım

ayrıca kablo ust ucunu 100 den kucuk gırmemız lazım cunkı kesık parca kablolarda var onlarında alt ve ust uclarını yazyoruz kalan mıktar cıkıyor, bu dosyada benım tam olarak ıstedıgım, gırıştekı " KALAN MIKTAR" ın dırekt çıkısa gelmesı yanı çıkısta makara numarasını gırdımmı gırıstekı kalan bakıyenın gelmesı lazımkı çıkıs yapayım

Ekli dosyalar

kablo ust ucunu 100 den kucuk gırmemız lazım cunkı kesık parca kablolarda var onlarında alt ve ust uclarını yazyoruz kalan mıktar cıkıyor,

Her neyse;
Çıkış sayfasına kalan metreyi ve üst uç için girebileceğiniz en düşük değeri gösteren sütunlar ekledim.
Açıklama sütununda da hatalı giriş yapıldığında veya kablo bitti ise uyarı veriyor.
Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Çözüm

Her neyse;
Dosya ektedir.
şimdi tam istediğim gibi oldu elinize emeğinize sağlık,teşekkür ederim..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri