• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü isyatirim.com.tr den Veri Çekme PQ

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Quandrostr

Yasaklı Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
SORU 1:
Genel Grafik menüsünün en sağındaki sütuna D sürunundaki karşılık verisinin temettü sayfasındaki sıra numarasını çekmek istiyorum eger yoksada YOK diye yazmasını istiyorum fakat diğer sayfalardan veri çekerken oradan çekmiyor birkaç deneme yaptım örnekler dosyada mevcut ama olmadı

SORU 2 :

57c23jq.png

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/analiz/hisse/Sayfalar/sirket-karti.aspx?hisse=ACSEL

böyle bir link var bu linki en ucundaki ACSEL kısmı değişken buraya hangi kodu yazarsanız onun verisi geliyor yani

takıldıgım nolkta ise bu değişkeni örneğin a1 e yazsam ve bana b2 ye getirse yani a1 e ne yazarsam b2 ye onu getirecek linkin sadece en uç kısmını durmadan değiştirmiş olacagım yani

excel de veri webden al dediğinizde taplo 6 isimli sütundaki verilerin hepsini ilgili hüçrelerde görmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Düz ekleyecek olursam bana böyle bir kod veriyor bu kodda sadece ACSEL kısmına istediğim kelimeyi yazabilmeyi ve onun verisini getirmesini istiyorum

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

DOSYAYI İNDİR

SORU 3 : Data kısmında bir liste özelliği var orada tamamlanan yeşil oluyor fakat diğer 3 renk olmuyor

Ekli dosyalar

• istatistik.xlsx
    623.8 KB · Gösterim: 9
Çözüm
Dosyayı ekledim.
"İSTATİSTİK" sayfasında B2 deki hisse adı değiştirilip "veri yenile" yapınca "Data" sayfasında tablo yenileniyor. Denersiniz.
  • 1. soru "temettü sıra numarası çekmeme" sorusu için bir mesaj göndermiştim. İlk problem Hisse listenizdeki hisse isimleri 1 karakter uzun. Ya bu listeyi düzelteceksiniz ya da dediğim gibi PQ içinden düzelteceksiniz. Yazdığınız DÜŞEYARA formülünde de hata var. seçilen aralıkları yer değiştirin, bu hali ters. Ya da ARA işlevi kalsın. O çalışıyor.
  • 3. soru "renk problemi" Bu soruya diğer arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.
Seleniumla çalışıyorsunuz galiba, pek anlamam ama hisse kodunu A1 hücresinden aldırsanız olur mu deneyin.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Merhaba ,
Konu / kaynak hakkında bir bilgi vermek istiyorum. Ben de hisse verilerini PowerQuery ile İş Yatırım dan alıyorum kendime. Bu sitede şöyle bir durum var : Hisse isimleri 1 karakter fazla görünüyor. DATA sayfasındaki hisse listesinde UZUNLUK işlevi ile kontrol ederseniz TÜM LİSTENİN 1 karakter fazla olduğunu göreceksiniz. Bu durum hisse isimlerini referans alan tüm formüllerde hataya neden oluyor.
PQ içinde KIRP,TEMİZLE işlemleri işe yaramadı. Örneklerden sütun ekle adımından hisse sütununu tekrar oluşturdum, sorun düzeldi. Siz de benzer bir yol kullanabilirsiniz. Ya da formül yazarken bu durumu göz önün alıp formülü ona göre düzenleyebilirsiniz. Bilginize,

Seleniumla çalışıyorsunuz galiba, pek anlamam ama hisse kodunu A1 hücresinden aldırsanız olur mu deneyin.
Kod:
Olmadı çekilmiyor veri

Merhaba ,
Konu / kaynak hakkında bir bilgi vermek istiyorum. Ben de hisse verilerini PowerQuery ile İş Yatırım dan alıyorum kendime. Bu sitede şöyle bir durum var : Hisse isimleri 1 karakter fazla görünüyor. DATA sayfasındaki hisse listesinde UZUNLUK işlevi ile kontrol ederseniz TÜM LİSTENİN 1 karakter fazla olduğunu göreceksiniz. Bu durum hisse isimlerini referans alan tüm formüllerde hataya neden oluyor.
PQ içinde KIRP,TEMİZLE işlemleri işe yaramadı. Örneklerden sütun ekle adımından hisse sütununu tekrar oluşturdum, sorun düzeldi. Siz de benzer bir yol kullanabilirsiniz. Ya da formül yazarken bu durumu göz önün alıp formülü ona göre düzenleyebilirsiniz. Bilginize,

Sorun şuki veri gelmiyor gelse süzgeçlerden geçirip bir şeklide birşeyler yapılır ama

Kaynak = Web.Page(Web.Contents(x)) satırında,
x yerine aşağıdaki satırı yapıştırarak deneyin
Kod:

Buradan kontrol sağlıyabilirsiniz

Kod:

Soru 1 : sanki temettü başlıgı yokmuş gibi bir tepki veriyor görmüyor sanırım o sorunu tam anlamadım

soru 2: #7 de dediğiniz gibi birşey

soru 3: renklendirmeleri vs yaptım ama boş hüçrenin rengi istediğim gibi değişmiyor

Ekli dosyalar

• MaviCin Portfoy Takip Program V.xlsx
    693.8 KB · Gösterim: 12
Dosyayı ekledim.
"İSTATİSTİK" sayfasında B2 deki hisse adı değiştirilip "veri yenile" yapınca "Data" sayfasında tablo yenileniyor. Denersiniz.
  • 1. soru "temettü sıra numarası çekmeme" sorusu için bir mesaj göndermiştim. İlk problem Hisse listenizdeki hisse isimleri 1 karakter uzun. Ya bu listeyi düzelteceksiniz ya da dediğim gibi PQ içinden düzelteceksiniz. Yazdığınız DÜŞEYARA formülünde de hata var. seçilen aralıkları yer değiştirin, bu hali ters. Ya da ARA işlevi kalsın. O çalışıyor.
  • 3. soru "renk problemi" Bu soruya diğer arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.

Ekli dosyalar

• istatistik GLP.xlsx
    615.5 KB · Gösterim: 23
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri