• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İstenilen filtredeki satırları silme işlemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Nerple

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi günler,

Ekteki dosyada satır sildirme işlemini makro üzerinden yaptırmak istiyorum. İşlem çok basit aslında ama işlem dinamik olunca hata alıyorum yardımcı olabilir misiniz? Sorun şu şekilde:

Makro üzerinden hem stok miktarı Emniyet stoku miktarından büyük olursa hem de kullanım ömrü sütununda "-" işareti varsa bunları içeren satırları komple sildirmek. Son satırı bulma ve for döngüsüyle işlemi yaptırmaya çalıştım ama filtreye uygun satır seçilirken hata alıyorum. Ekte yazdığım kodu görebilirsiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Çözüm
Merhabalar,
Satır silme işlemlerinde döngü tersten saydırılır. Bunun nedeni döngüde x. satıra gelip o satırı sildiğinde bir alttaki satır x. satırın yerine geçeceğinden döngüde pas geçilir ve silinmez. Bu durumda tüm satırları görmesini sağlamak için tersten saymak gerekir.
Alttaki kodu dosyanıza uyarlayabilirsiniz.
İyi akşamlar.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhabalar,
Satır silme işlemlerinde döngü tersten saydırılır. Bunun nedeni döngüde x. satıra gelip o satırı sildiğinde bir alttaki satır x. satırın yerine geçeceğinden döngüde pas geçilir ve silinmez. Bu durumda tüm satırları görmesini sağlamak için tersten saymak gerekir.
İyi akşamlar.

HTML:
C#:

Örnek dosyanız ektedir.

Çözüm
Konu Sahibi
Merhabalar,
İyi akşamlar.

HTML:
C#:

Örnek dosyanız ektedir.
Hocam çok çok teşekkür ederim. Baya temel olan bir kısmı ne yazık ki kaçırmışım. Kodu entegre ettim, tıkır tıkır çalışıyor. İyi günler dilerim :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri