• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İsimleri bulmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

gy121

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
32
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba. E sütunundaki no ve F sütünundaki Hesap türüne göre C sütunundan isimleri G sütununa nasıl getirebilirim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Kitap.xlsx
    10 KB · Gösterim: 3
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36.5 KB · Gösterim: 7
Kitaptaki verileri biraz değiştirdim. Bu en son dosyaya göre yapılabilir mi? Aynı daire numarasındaki kiracı ise en son veri baz alınacak.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    10 KB · Gösterim: 6
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    34.8 KB · Gösterim: 9
Moderatör tarafında düzenlendi:
ELİF DOĞAN Kiracı mı, Kat Maliki mi

E2 hücresine
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
F2 hücresine
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
G2 hücresine
Kod:
Yazıp aşağı doğru kopyalayın

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-SIRALAMAFORMÜLÜ.xlsx
    12.3 KB · Gösterim: 6
Deneyiniz;
D sütununa
Kod:
H sütununa
Kod:
Hocam mesela, daire 2, G sütunundaki ilgili hücreye de kat maliki yazınca kat malikinin adı gelecek, kiracı yazarsam o numaradaki en son giren kiracı adı yazacak.

E sütununa, daire numarasını, F sütununa kat maliki veya kiracı olduğunu ben gireceğim. G sütununa o dairedeki kat maliki ise onun adını, kiracı yazarsam en son giren kiracının adını getirmek istiyorum kısaca.

Örnekteki KIRMIZI yazılı olan veri YANLIŞ.
aşağıdaki formülü denersiniz. formülü CTRL+ENTER+SHIFT ile girmeniz gerekebilir.

1732364637021.png

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri