• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İsim Ve Aylara Göre Toplam Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AHMET4615

Gold Üye
Aldığı beğeni
115
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
12 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar İyi Akşamlar Arkadaşlar 365 Versiyonlarında Kullanılan ÖzetÖlçüt Formülü İsim Ve Aylara Toplamları Bulunması İçin
=ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;METNEÇEVİR(A2:A1334;"AAAA");D2:D1334;TOPLA) Bu Formülü Kullanıyorum Ekteki Örnekte G2 hücresindeki Ayların Ocak Ayından İtibaren Gelmesini istiyorum yardımcı olurmusunuz

Çözüm
19 numaralı mesajda yazdığınız formül :

" ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;YATAYYIĞ(AY(A2:A1334);METNEÇEVİR(A2:A1334;"aaaa"));D2:D1334;TOPLA)
Bu formüle göre yaptığımda hem ay isimleri geliyor hem de aylar sayısal olarak geliyor yardımcı olur musunuz selamlar
Sadece ay isimleri sıralı gelsin istiyorum"

bunun BAŞINA , BIRAK işlevi ekleyeceksiniz. Benden bu kadar..

sonuç :

1748860858834.png
"OLMADI" dediğiniz YATAYYIĞ işlevinin kullanıldığı formüle BIRAK işlevini ekleyin, ilk satırı almayın.

deneyin, yaparsınız. bu kadar zamandır dosya paylaşıyorsunuz. Sizin bilginiz buna yeterli bence. ÖZETÖÇÜT formülünü uygulayıp basit bit BIRAK işlevini ekleyememeniz mümkün değil. Böylece formülü de daha iyi anlamış olursunuz.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
deneyin, yaparsınız. bu kadar zamandır dosya paylaşıyorsunuz. Sizin bilginiz buna yeterli bence. ÖZETÖÇÜT formülünü uygulayıp basit bit BIRAK işlevini ekleyememeniz mümkün değil. Böylece formülü de daha iyi anlamış olursunuz.
Kolay gelsin.
Olmuyor hocam yardımcı olur musunuz

"olmuyor" kelimesi birşey ifade etmiyor. yazdığınız formülü paylaşın. olmayan ne görelim.

Konu Sahibi
"olmuyor" kelimesi birşey ifade etmiyor. yazdığınız formülü paylaşın. olmayan ne görelim.
ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;YATAYYIĞ(bırak(METNEÇEVİR(A2:A1334;"aaaa")));D2:D1334;TOPLA)
Bu şekilde yazıyorum
Özetölçüt formülü ile bırak formülüne tam olarak bilmiyorum yardımcı olur musunuz

" ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;YATAYYIĞ(AY(A2:A1334);METNEÇEVİR(A2:A1334;"aaaa"));D2:D1334;TOPLA)
Bu formüle göre yaptığımda hem ay isimleri geliyor hem de aylar sayısal olarak geliyor yardımcı olur musunuz selamlar

sonuç :

1748860858834.png

Çözüm
Konu Sahibi

sonuç :

Ekli dosyayı görüntüle 34074
Olmadı hocam formülü paylaşabilir misiniz

Başka arkadaşlarım yardımcı olacaktır. Siz exceli öğrenmeye istekli değilsiniz. Sadece direkt formül istiyorsunuz. Bu formülü yazıp başına sadece bir işlev eklemek sizin bilgi seviyenizde çok kolay olmalı. Deneyin, örneklere bakın. Hazır yanıtı alınca bu excelde ilerlemeniz imkansız. Ben sizin iyiliğiniz için bunları yazıyorum. Ama uğraşamam diyorsanız, yanıt veren arkadaşlarım olacaktır.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi

sonuç :

Ekli dosyayı görüntüle 34074
hocam hatamı buldum
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
bu şekilde yaptım oldu.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri