• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İsim Ve Aylara Göre Toplam Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AHMET4615

Gold Üye
Aldığı beğeni
115
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
12 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar İyi Akşamlar Arkadaşlar 365 Versiyonlarında Kullanılan ÖzetÖlçüt Formülü İsim Ve Aylara Toplamları Bulunması İçin
=ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;METNEÇEVİR(A2:A1334;"AAAA");D2:D1334;TOPLA) Bu Formülü Kullanıyorum Ekteki Örnekte G2 hücresindeki Ayların Ocak Ayından İtibaren Gelmesini istiyorum yardımcı olurmusunuz

Çözüm
19 numaralı mesajda yazdığınız formül :

" ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;YATAYYIĞ(AY(A2:A1334);METNEÇEVİR(A2:A1334;"aaaa"));D2:D1334;TOPLA)
Bu formüle göre yaptığımda hem ay isimleri geliyor hem de aylar sayısal olarak geliyor yardımcı olur musunuz selamlar
Sadece ay isimleri sıralı gelsin istiyorum"

bunun BAŞINA , BIRAK işlevi ekleyeceksiniz. Benden bu kadar..

sonuç :

1748860858834.png
Merhabalar İyi Akşamlar Arkadaşlar 365 Versiyonlarında Kullanılan ÖzetÖlçüt Formülü İsim Ve Aylara Toplamları Bulunması İçin
=ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;METNEÇEVİR(A2:A1334;"AAAA");D2:D1334;TOPLA) Bu Formülü Kullanıyorum Ekteki Örnekte G2 hücresindeki Ayların Ocak Ayından İtibaren Gelmesini istiyorum yardımcı olurmusunuz
Yazdığınız formülle eklediğiniz dosya farklı sanırım, A Sütunu boş ama formülde kullanılmış?

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Merhabalar İyi Akşamlar Arkadaşlar 1 nolu mesajdaki dosya hatalı olmuş olup 365 Versiyonlarında Kullanılan ÖzetÖlçüt Formülü İsim Ve Aylara Toplamları Bulunması İçin
=ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;AY(A2:A1334);D2:D1334;TOPLA) Bu Formülü Kullanıyorum Ekteki Örnekte F2 hücresindeki formülde ay isimleri rakam olarak geliyor ay ismi ile gelmesini istiyorum yardımcı olurmusunuz

Konu Sahibi
kusura bakmayın dosyayı yanlış eklemişim ilginize teşeekkür ederim 6 nolu mesajda tekrar yükledim

ilk gönderdiğiniz dosya bana ait. benim sorumdan ekran görüntüsü alınarak oluşturulmuş. DEFALARCA uyarmama rağmen hala bu tür dosya kullanımı yapanların olması.......

1748809753265.png

Konu Sahibi
Konu Sahibi
Örneğin ; Ocak ismini 1 yazdırmak için ;
=KAÇINCI(G$15;{"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık"};0)
formülünü kullanınız.

Konu Sahibi
İlginize teşekkür ederim kral hocam
=ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;AY(A2:A1334);D2:D1334;TOPLA)
Benim formüle göre aylar rakam olarak geliyor
Sİzin yazmış olduğunuz formülü benim formüle göre düzenleme yapabilirmisiniz selamlar

İlginize teşekkür ederim kral hocam
=ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;AY(A2:A1334);D2:D1334;TOPLA)
Benim formüle göre aylar rakam olarak geliyor
Sİzin yazmış olduğunuz formülü benim formüle göre düzenleme yapabilirmisiniz selamlar
Deneyiniz;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Alternatif olsun.

Konu Sahibi
Teşekkür ederim hocam PC ye geçince denerim selamlar
Olmadı hocam
Deneyiniz;
HTML:
Kod:
Olmadı hocam
ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;YATAYYIĞ(AY(A2:A1334);METNEÇEVİR(A2:A1334;"aaaa"));D2:D1334;TOPLA)
Bu formüle göre yaptığımda hem ay isimleri geliyor hem de aylar sayısal olarak geliyor yardımcı olur musunuz selamlar
Sadece ay isimleri sıralı gelsin istiyorum

Olmadı hocam

Olmadı hocam
ÖZETÖLÇÜT(B2:B1334;YATAYYIĞ(AY(A2:A1334);METNEÇEVİR(A2:A1334;"aaaa"));D2:D1334;TOPLA)
Sadece ay isimleri sıralı gelsin istiyorum
bu şekilde deneyiniz.
HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri