• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İnternetten çektiğim döviz kurlarını virgüle ayırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
129
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Üstadlarım,

Ek' te göndermiş olduğum dosyada internetten güncel döviz kurlarını çekiyorum ve genel sayfasında 2 koşula göre sayın VetExc in yardımı ile L4 hücresine seçtiğim döviz ve döviz tipine göre kuru getirebildim ve ben virgüle ayırmak için formülün sonunda 10.000 bölüyordum dolar kurunda sorun olmuyordu çünkü dolar kuru 6 haneli geliyor ama euro kuruna çevirdiğim zaman yanıldığımı anladım ve euro kurunu seçtiğim zaman 3,1081 geliyor ve 100 e bölmem gerekiyor :-( Euro' seçtiğim zaman da 31,0810 gelmesi gerekiyor.

Bu değerlerin düzgün gelmesi için nasıl bir uygulama yada formül yapmam gerekiyor.

bu adresten veri almayı denedim ancak sütun diye bir hata aldım ve verileri getirmedi. Boş tablo getirdi.

Konuyla ilgili yardımınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• deneme.xlsx
    25.8 KB · Gösterim: 8
Merhaba ,
Direkt powerquery içinde düzenleme yapıldı. Denersiniz.

Ekli dosyalar

• PQ deneme.xlsx
    26.2 KB · Gösterim: 9
Çözüm
Merhaba,

Çok teşekkür ederim, ellerinize ve emeklerinize sağlık...

Bu arada aşağıdaki formül ile google sheetsden de veri alınabiliyormuş

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri