• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İnternet Bağlantısı Msgbox Yardımı Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Erdogan34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,
Excel dosyam aşağıdaki makro ile internete bağlı iken çalışsın ancak bağlı olmadığında MsgBox "Dosyayı açmak için lütfen cihazınızın internet bağlantısını aktif hale getirin" mesajı yazsın istiyorum. Kodum internet aktifken yapmasını istediğim herşeyi yapıyor ancak bilgisayarın internet bağlantısı kapalı iken Msgbox gelmesini sağlayamadım. Desteğiniz ricasıyla.

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

modüle yapıştırın İnternet bağlantı kontrolü
HTML:
C++:

Konu Sahibi
modüle yapıştırın İnternet bağlantı kontrolü
HTML:
C++:

Private Declare Function InternetGetConnectedState Lib "wininet.dll" _ (ByRef dwflags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long

Bu kısım hata veriyor.

ofis 64 bit mi

Private Declare Function InternetGetConnectedState Lib "wininet.dll" _
(ByRef dwflags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long kodunu silin yerine alttaki kodu yazın

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Private Declare Function InternetGetConnectedState Lib "wininet.dll" _
(ByRef dwflags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long kodunu silin yerine alttaki kodu yazın

HTML:
Kod:
Hocam maalesef çözüme ulaşamadım. Eke bir dosya ekledim. Bu dosyaya istediğim eğer internete bağlı değilse İnternete bağlanmalısınız Msgbox'u gelsin dosya açılmasın. Eğer bağlıysa standart şekilde açılsın. Sizi de çok uğraştırdım ama yapabilirseniz sevinirim. Aksi takdirde çözümü başka bir yöntemle aramaya çalışacağım.

Saygımlarımla,

Bir modüle aşağıdaki kodu
HTML:
Kod:
Başka bir modüle aşağıdaki kodu yapıştırarak deneyin.
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Üstte belirtilen kodu modüle, aşağıdakini de açılış kodunun içine eklediğimde çalıştı. Sadece Msgbox geliyor ancak dosya açılmasın noktası olmuyordu. Aşağıdaki kodu şu şekilde düzenlediğimde tam da istediğim gibi oldu. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

HTML:
C++:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri