Erdogan34
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 22
- Excel V
- Office 2013 TR
Merhabalar,
Excel dosyam aşağıdaki makro ile internete bağlı iken çalışsın ancak bağlı olmadığında MsgBox "Dosyayı açmak için lütfen cihazınızın internet bağlantısını aktif hale getirin" mesajı yazsın istiyorum. Kodum internet aktifken yapmasını istediğim herşeyi yapıyor ancak bilgisayarın internet bağlantısı kapalı iken Msgbox gelmesini sağlayamadım. Desteğiniz ricasıyla.
Excel dosyam aşağıdaki makro ile internete bağlı iken çalışsın ancak bağlı olmadığında MsgBox "Dosyayı açmak için lütfen cihazınızın internet bağlantısını aktif hale getirin" mesajı yazsın istiyorum. Kodum internet aktifken yapmasını istediğim herşeyi yapıyor ancak bilgisayarın internet bağlantısı kapalı iken Msgbox gelmesini sağlayamadım. Desteğiniz ricasıyla.
C++:
Private Sub Workbook_Open()
'Test - 05/10/2022
Dim MyMsg As String, oSystem As Object, Item As Object
Dim objHttp As Object
Set objHttp = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
objHttp.Open "GET", "http://myip.dnsomatic.com", False
objHttp.Send
Set oSystem = GetObject("winmgmts:").InstancesOf("Win32_ComputerSystem")
For Each Item In oSystem
strMsg = ""
strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2")
Set IPConfigSet = objWMIService.ExecQuery("Select IPAddress from Win32_NetworkAdapterConfiguration where IPEnabled = 'True'")
For Each IPConfig In IPConfigSet
If Not IsNull(IPConfig.IPAddress) Then
For i = LBound(IPConfig.IPAddress) To UBound(IPConfig.IPAddress)
If Not InStr(IPConfig.IPAddress(i), ":") > 0 Then
strMsg = strMsg & IPConfig.IPAddress(i) & " Merkez IP numaralı" & vbCrLf & objHttp.ResponseText & " Dış IP numaralı " & vbCrLf & Item.Name & " kullanıcısına ait" & vbCrLf & " Açılış bilgisi merkeze iletildi."
End If
Next
End If
Next
Set oSystem = Nothing
Set objHttp = Nothing
Next
MsgBox strMsg
End Sub