• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İNDİS ve KAÇINCI Kullanarak Hücreye Bağlı Dinamik Resim Getirme (Makrosuz)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okanmert2

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Katkı
%5
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
İyi forumlar, ekteki dosyada bir personel kartı şablonu hazırladım. Açılır listeden personeli seçince bilgileri geliyor fakat yan sayfadaki hücrede duran personel fotoğrafını makrosuz olarak buraya nasıl formülle bağlayabilirim? Ad tanımlama içine İNDİS KAÇINCI yazılıyormuş ama mantığını kuramadım, destek olur musunuz?

Çözüm
İyi forumlar, ekteki dosyada bir personel kartı şablonu hazırladım. Açılır listeden personeli seçince bilgileri geliyor fakat yan sayfadaki hücrede duran personel fotoğrafını makrosuz olarak buraya nasıl formülle bağlayabilirim? Ad tanımlama içine İNDİS KAÇINCI yazılıyormuş ama mantığını kuramadım, destek olur musunuz?
Bunun için Ad Yöneticisi’nde İNDİS ve KAÇINCI fonksiyonlarını kullanabiliriz.

Mantık şu:

Personel_Karti sayfasında C3 hücresinde bir açılır liste olacak. Buradan personel seçilecek. Resim_Listesi sayfasında ise A sütununda personel isimleri, E sütununda da fotoğrafları olacak.
Örneğin:
A2 → Ahmet Yılmaz
A3 → Mehmet Kaya
A4 → Ayşe Demir

Fotoğraflar da sırasıyla E2, E3, E4 hücrelerinde olacak. Daha sonra...

Mantık şu:

Personel_Karti sayfasında C3 hücresinde bir açılır liste olacak. Buradan personel seçilecek. Resim_Listesi sayfasında ise A sütununda personel isimleri, E sütununda da fotoğrafları olacak.
Örneğin:
A2 → Ahmet Yılmaz
A3 → Mehmet Kaya
A4 → Ayşe Demir

Fotoğraflar da sırasıyla E2, E3, E4 hücrelerinde olacak. Daha sonra Formüller → Ad Yöneticisi → Yeni bölümüne girip isim olarak DinamikFoto yazacağız. "Başvuru Yeri" kısmına da şu formülü yazacağız:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Bu formül C3’te seçilen kişinin A sütununda kaçıncı sırada olduğunu buluyor ve aynı sıradaki fotoğrafı E sütunundan getiriyor.
Sonra Resim_Listesi sayfasındaki fotoğraflardan birini kopyalayıp Personel_Karti sayfasına Bağlantılı Resim olarak yapıştırıyoruz.
Resmi seçtiğimizde formül çubuğunda örneğin:
=Resim_Listesi!$E$2 yazacak.Bunu silip yerine: =DinamikFoto yazıyoruz.
Bundan sonra C3 hücresinden hangi personeli seçersek, fotoğraf da otomatik olarak o kişinin fotoğrafına dönüşecek.
Açılır listeden personeli seçiyoruz → Excel kişiyi buluyor → ilgili fotoğrafı getiriyor.

Çözüm
Konu Sahibi

Mantık şu:

Örneğin:
A2 → Ahmet Yılmaz
A3 → Mehmet Kaya
A4 → Ayşe Demir

Fotoğraflar da sırasıyla E2, E3, E4 hücrelerinde olacak. Daha sonra Formüller → Ad Yöneticisi → Yeni bölümüne girip isim olarak DinamikFoto yazacağız. "Başvuru Yeri" kısmına da şu formülü yazacağız:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Bu formül C3’te seçilen kişinin A sütununda kaçıncı sırada olduğunu buluyor ve aynı sıradaki fotoğrafı E sütunundan getiriyor.
Sonra Resim_Listesi sayfasındaki fotoğraflardan birini kopyalayıp Personel_Karti sayfasına Bağlantılı Resim olarak yapıştırıyoruz.
Resmi seçtiğimizde formül çubuğunda örneğin:
=Resim_Listesi!$E$2 yazacak.Bunu silip yerine: =DinamikFoto yazıyoruz.
Bundan sonra C3 hücresinden hangi personeli seçersek, fotoğraf da otomatik olarak o kişinin fotoğrafına dönüşecek.
Açılır listeden personeli seçiyoruz → Excel kişiyi buluyor → ilgili fotoğrafı getiriyor.
Teşekkür ederim hocam emeğinize bilginize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri