• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İmsakiye 2022 İl İl Ayrı Yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Excelismail

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 365 TR
İyi günler.

İmsakiye 2022 Excel çalışma sayfasını inşallah Ramazanın ilk gününe yetiştirmek işitiyorum. Site eklemek istiyorum. İlk yapılan orijinal çalışma sayfası de olacak kullanılacak ve siteye eklenecek.

Fakat; İmsakiye_2022 Excel çalışma sayfası tüm iller ayrı ayrı yapmak istiyorum. Şehir seçiniz kısmı sadece bir tek il olsa. Her il için ayrı olsun istiyorum. Bunun için her il için bu çalışma sayfasında nasıl yapabilirim? Ayrıca tabloya bayram namazlarını ekledim. Ramazanın hangi günde olduğunu kalın bir yazı ile belirten bir şey tabloya nasıl ekleyebilirim? F9 güncelleme yazısını da nasıl ekleme yapabilirim?

Ekli dosyalar

muygun

İyi geceler. Çalışmanız için çok teşekkürler. Tabloyu düzenledim. Ek kısmına ekledim.

Bir şehir için tabloyu ayarlamak için Sabit sayfası sütununa A 2 ve A 3 DÜZCE yazdım. A 4 ten A 9 a kadar EXCEL İMSAKİYE 2022 ALLAH KABULT ETSİN yazdım. İmsakiye sayfasına Düzce seçil kaydettim. Olura ya kullanıcı yanlışlama; EXCEL İMSAKİYE 2022 ALLAH KABULT ETSİN kısımlarını seçerse D, E, F sütunları yok yazıyor. Yani A 2 ve A 3 ardar da Düzce yazdım ki kullanıcı yine Düzce yi seçsin. Ondan sonra gelen EXCEL İMSAKİYE 2022 ALLAH KABULT ETSİN yazı olarak orayı tamamlayıcı cümle olarak gözükmüş diye düşünüyorum.

Vakitler sayfasında tüm illeri sildim. Sadece düzce sahur ve iftar saatlerini ekledim.

Ramazanın hangi günüde olduğunu belli olması için ise U 19 hücresine =BUGÜN() yazdım. Sonra koşullu biçimlendirme ile imsakiye sayfasında A 2 den F 31 fare ile seçtim. Yeni kural, =$A$2:$F$31 formülünü yazdım.

Özellikle Ramazan hangi günde olduğu formülü doğru mu kontrol edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Ramazanın hangi günüde olduğunu belli olması için koşullu biçimlendirme =$A2=BUGÜN() olarak düzeltim.
U19 =BUGÜN() sildim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri