• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru İletilen Mail Sahibinin E Posta Adresini Otomatik Ekleyebilir miyim?

mavisiyah01

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
merhaba, bulunduğum iş yerinde diğer birim bana sürekli müşterilerin maillerini iletiyor.

Tümünü yanıtla dediğimde doğal olarak bizim birim ana alıcıya ekleniyor. Benim istediğim ise müşterinin maili ana alıcıya eklensin, bizimkiler cc'ye eklensin.
Makro ile bunu yapmak mümkün mü?
Outlook 2010 kullanıyorum.

Outlook'ta makro kullanımı, bazen güvenlik ayarları nedeniyle kısıtlanabilir, bu yüzden önce güvenlik ayarlarını kontrol etmeniz gerekebilir. Dosya+Seçenekler+Güven merkezi+Güven merkezi ayarlarına tıklayın.

Makro Ayarları kısmında Tüm makrolara izin ver veya Makrolara Dijital İmzalı Olanlara İzin Ver seçeneğini işaretleyin.Sonrasında ;

Outlook içinde Alt + F11 tuşlarına basarak Visual Basic for Applications (VBA) editörünü açın.
ThisOutlookSession'a tıklayın.
Aşağıdaki makro kodunu kopyalayıp yapıştırın:

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
  1. Dosya menüsünden çıkıp, Outlook’a dönün.
  2. Gelen kutunuzda bir e-posta seçin.
  3. Alt + F8 tuşlarıyla makrolar listesini açın.
  4. ReplyWithCC makrosunu seçin ve çalıştırın.
Bu işlem, sadece tek tek cevap verirken geçerli olacaktır. Eğer yanıtla (tümünü yanıtla) işlemi için aynı işlemi yapmak isterseniz, daha gelişmiş bir makro gerekir

Outlook'ta makro kullanımı, bazen güvenlik ayarları nedeniyle kısıtlanabilir, bu yüzden önce güvenlik ayarlarını kontrol etmeniz gerekebilir. Dosya+Seçenekler+Güven merkezi+Güven merkezi ayarlarına tıklayın.

Makro Ayarları kısmında Tüm makrolara izin ver veya Makrolara Dijital İmzalı Olanlara İzin Ver seçeneğini işaretleyin.Sonrasında ;

Outlook içinde Alt + F11 tuşlarına basarak Visual Basic for Applications (VBA) editörünü açın.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Bu işlem, sadece tek tek cevap verirken geçerli olacaktır. Eğer yanıtla (tümünü yanıtla) işlemi için aynı işlemi yapmak isterseniz, daha gelişmiş bir makro gerekir
hocam maalesef olmadı. Aslında belkide anlatmak istediğimi tam anlatamadım. Şimdi istediğim şey şu:

Diyelimki siz ahmete mail attınız. ahmette sizin mailinizi bana iletti.

ben ahmetin mailine yanıtla dediğimde ahmetin değil de sizin mailinizi ana alıcıya eklemek istiyorum. Yani şu fotoğrafta da görüldüğü gibi From: yazan kısımdaki maili ana alıcıya eklemek istiyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    33.3 KB · Gösterim: 4

Kod:

chatgpt bir kod verdi fakat çalıştırınca gördüğünüz boş kutu açılıuyor sebebi ne olabilir

1738326524419.png

Geri