52779
Destek Ekibi
- Aldığı beğeni
- 1,785
- Excel V
- Office 365 TR
Konu Sahibi
Şu anda, çözmek için üzerinde çalışacağım bir soruyu paylaşmak istedim.
Soru resim olarak şöyle

Açıklama yaparsam
1 - 16 satır ve 10 kolondan oluşan ve Boş hücre bulunmayan 2 adet Tablo mevcut.
Tablo.1 : B2 : K17 ve
Tablo.2 : M2 : V17 aralığındadır
2 - İki tablodaki değerler karşılaştırılacak. Karşılaştırma Satır bazında olup, her 2 tablonun AYNI satırları karşılaştırılacaktır.
3 - Karşılaştırma Sonucu olarak,
Örnek olarak 1.nci satırı ele alırsak
Tablo.2 nin 1.nci satırındaki değerlerden kaç adedi Tablo.1 in 1.nci satırındaki değerlerde bulunmaktadır?
Bu değerler hangileridir? Bu değerler, Sıralı olarak aralara ", " (Virgül ve 1 Boşluk) konularak yazılacaktır.
İki tablonun 1. satırlarını karşılaştırdığımızda, Mevcut olan değerler 5, 6, 6, 8 olup toplamda 4 adettir.
4 - 16 satırı her biri için Ayrı Ayrı karşılaştırma yapılacak olup, örnek olması açısından, beklenen sonuçlardan bazıları manuel olarak X ve Y kolonlarında yazıldı. Karşılaştırma sonucunda hiç bir eşit değer bulunmazsa Adet için "–" yazılacak, Mevcut için ise ""(Boş) olacak.
Dosyayı da ekliyorum.
Soru resim olarak şöyle

Açıklama yaparsam
1 - 16 satır ve 10 kolondan oluşan ve Boş hücre bulunmayan 2 adet Tablo mevcut.
Tablo.1 : B2 : K17 ve
Tablo.2 : M2 : V17 aralığındadır
2 - İki tablodaki değerler karşılaştırılacak. Karşılaştırma Satır bazında olup, her 2 tablonun AYNI satırları karşılaştırılacaktır.
3 - Karşılaştırma Sonucu olarak,
Örnek olarak 1.nci satırı ele alırsak
Tablo.2 nin 1.nci satırındaki değerlerden kaç adedi Tablo.1 in 1.nci satırındaki değerlerde bulunmaktadır?
Bu değerler hangileridir? Bu değerler, Sıralı olarak aralara ", " (Virgül ve 1 Boşluk) konularak yazılacaktır.
İki tablonun 1. satırlarını karşılaştırdığımızda, Mevcut olan değerler 5, 6, 6, 8 olup toplamda 4 adettir.
4 - 16 satırı her biri için Ayrı Ayrı karşılaştırma yapılacak olup, örnek olması açısından, beklenen sonuçlardan bazıları manuel olarak X ve Y kolonlarında yazıldı. Karşılaştırma sonucunda hiç bir eşit değer bulunmazsa Adet için "–" yazılacak, Mevcut için ise ""(Boş) olacak.
Dosyayı da ekliyorum.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.