• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki sayfadan veri almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Asterix123

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 365 EN
Konu Sahibi
Verileri iki farklı sayfadan almak;
Ekli dosyanın "Havuz" saydasında kırmızı ile belirtilmiş başlıklarda yeralan formülleri yerin kod kullanmak istiyorum.
Siyah renkli başlıklara kopyala yapıştır yaparak tek seferde 10 veya 150 satır veri girişi yapıyorum.
Siyah başlıklara veri girişi yaptıktan sonra kırmızı başlıklarda ki satırların otomatik olarak gelmesini nasıl sağlarım ?

Verileri gelirken hata oluyorsa kodlar çalışmasın. Yani kullanıcı adı HR sayfasında yok ise o satırda kodlar çalışmasın ve uyarı mesajı versin gibi birşey eklersek süper olur..

Kayıt 2023-10-30 125237.gif

Çözüm
Merhaba.
Gifteki gibi plaka yada kullanıcı yoksa kodun çalıştığı yer ve altındakiler silinir ve mesaj verir.
Veri getirmesinide yapmıştık.Koda uygularsınız sanıyorum.
Havuz sayfa kodları altta.
444.gif

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Örneğinizi düzenledim ya A1(plaka) çift tıkla çalıştırın yada komut düğmesi ekleyerek çalıştırın

Konu Sahibi
Örneğinizi düzenledim ya A1(plaka) çift tıkla çalıştırın yada komut düğmesi ekleyerek çalıştırın
Merhaba Adnan bey,
Kodlar eski kayıtlarıda güncelliyor. Yeni veri eklendiği alanda çalışması gerekiyor.
Hatalı kayıtlarda uyarı vermesi mümkün mü ? Örneğin kullanıcı adı veya plaka yoksa ya da tarih hatalı girilmiş ise gibi (birden fazla satırda bu durum olabiliyor)

Teşekkürler

"Kodlar eski kayıtlarıda güncelliyor. Yeni veri eklendiği alanda çalışması gerekiyor." Anlatılmak istenen nedir. PLAKA yoksa zaten o satır boş kalacak tekrar mesaja gerek var mı?. Çok önemli ise hatalı satırı renklendirebiliriz.

Konu Sahibi
"Kodlar eski kayıtlarıda güncelliyor. Yeni veri eklendiği alanda çalışması gerekiyor." Anlatılmak istenen nedir. PLAKA yoksa zaten o satır boş kalacak tekrar mesaja gerek var mı?. Çok önemli ise hatalı satırı renklendirebiliriz.
Demek istediğim;
Mesela sizin yöneticiniz Ahmet bey iken artık yeni yöneticiniz Mehmet bey olsun.
Yeni bir kayıt yapıldığında kodlar listenin en başından itibaren çalıştığı için sizin tüm kayıtlarda ki yöneticiniz Ahmet beyi Mehmet bey olarak değiştiriyor.
Buna bağlı olarak satır sayısı zamanla arttıkça kodların çalışmasıda uzuyor.

PLAKA yoksa zaten o satır boş kalacak tekrar mesaja gerek var mı?. Çok önemli ise hatalı satırı renklendirebiliriz.
Bir kerede bazen 200 satırlık veri girişi yapıyoruz. Böyle olduğunda boş satır var mı diye bakmak yerine uyarı mesajı çıkabilir mi diye sormuştum.

Kayıt 2023-10-31 122739.gif

Siz bu sayfaya sürekli ekleme mi yapıyorsunuz. Yoksa silip yeni kayıt mı ekliyorsunuz. Bunu belirtmemişsiniz. Eğer ekleme yapıyorsanız kodlarda değişiklik yapılması lazım. Ayrıca konu ile ilgili ayrıntıları tam olarak yazınız.

Konu Sahibi
Siz bu sayfaya sürekli ekleme mi yapıyorsunuz. Yoksa silip yeni kayıt mı ekliyorsunuz. Bunu belirtmemişsiniz. Eğer ekleme yapıyorsanız kodlarda değişiklik yapılması lazım. Ayrıca konu ile ilgili ayrıntıları tam olarak yazınız.
Evet sürekli ekleme yaprak devam ediyoruz. (kayıt silme/değişiklik yapmıyoruz)
Bu sayfada şirketin havuz aracını kullanan çalışanların ne zaman hangi aracı kullandıklarına dair verileri tutuyoruz.

Rapor çektiğimiz zaman kimin çalışanı ne kadar süre ile havuz aracı kullanmış ya da hangi dönemlerde hangi departman ne kadar havuz aracını bloke etmiş bunu görüyoruz.

Dosyayı şu kelide kullanıyoruz.
  • Bazen tek bir satır bazen tek seferde 100 satırlık veri girişi yapıyoruz.
  • Veri girişini satır satır manuel yaptığımız gibi farklı bir dosyadan kopyala yapıştır yaparak topluca veri girişi yaptığımız oluyor.
  • En son iade tarihini girdiğimizde kodlar çalışıyor ve tüm kırmızı başlıkların altındaki hücerelere verileri getiriyor.
  • Sehven plakayı hatalı girdiğimizde yada kullanıcı adını hatalı girdiğimizde eğer toplu veri girişi yapmışsak bu hataları göremediğimiz zamanlar oluyor. Geriye dönük kontrol edip farkettiğimizde de düzeltmek sorun olabiliyor. Bunun için uyarı mesajı olursa iyi olur demiştim
  • Dosyayı kullanımımıza ilişkin gif dosyası yükledim.

Teşekkürler.

Kayıt 2023-10-31 134825.gif

1- HR sayfasındaki bilgiler silindikten sonra mı yeni bilgiler ekleniyor. Yoksa alt alta bilgi eklemeye devam mı ediliyor.
2- Araçlar sayfasındaki bilgiler silindikten sonra mı yeni bilgiler ekleniyor. Yoksa alt alta bilgi eklemeye devam mı ediliyor. Eğer devam ediyorsa yeni kayıtlar ile eski kayıtları nasıl ayırt ediyorsunuz.
3- Gif ten anladığım kadarıyla Havuz sayfası altına bilgiler silinmeden ilave yapılıyor. Doğru mudur. Sorulara madde madde cevap yazınız
Ayrıca plakayı yanlış girdiğimizde demişsiniz. Doğruluğun teyidini nasıl yapıyorsunuz

Konu Sahibi
1- HR sayfasındaki bilgiler silindikten sonra mı yeni bilgiler ekleniyor. Yoksa alt alta bilgi eklemeye devam mı ediliyor.
2- Araçlar sayfasındaki bilgiler silindikten sonra mı yeni bilgiler ekleniyor. Yoksa alt alta bilgi eklemeye devam mı ediliyor. Eğer devam ediyorsa yeni kayıtlar ile eski kayıtları nasıl ayırt ediyorsunuz.
3- Gif ten anladığım kadarıyla Havuz sayfası altına bilgiler silinmeden ilave yapılıyor. Doğru mudur. Sorulara madde madde cevap yazınız
Ayrıca plakayı yanlış girdiğimizde demişsiniz. Doğruluğun teyidini nasıl yapıyorsunuz
1. Evet silindikten sonra yeni bilgiler eklenir.
2. Evet silindikten sonra yeni bilgiler eklenir.
3. Evet. / Plakanın yanlış oluğunu araç modeli için yaptığınız sorguda anlıyorsunuz

Plaka teyid işleminin nasıl yapıldığı anlaşılamadı bu haliyle düzeltip ekliyorum

deneyiniz plaka teyidi dolayısıyla hata kontrol yok

Havuz sayfası "Marka" sütununa veriyi geitmek için plakadan faydalanıyorsunuz.
EĞER plaka yok ise yani eşleşmiyor ise "Marka" hücresi boş kalıyor. Bu durumda EĞER boş işe uyarı mesajı versin.

Hr sayfasından isim üzerinden sorgulayarak veri getiriliyor Plaka ile ilgisi yok. Model Araçlar sayfasından alınıyor.

Merhaba.
Gifteki gibi plaka yada kullanıcı yoksa kodun çalıştığı yer ve altındakiler silinir ve mesaj verir.
444.gif

HTML:
C#:

HTML:
C#:

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba.
Ekli dosyayı görüntüle 21457

HTML:
C#:

HTML:
C#:

Ellerinize sağlık Sayın Refaz ve Adnan bey,
Kodları birleştirdim ve harika bir çalışma oldu, mükemmel çalışıyor.
Konu ile ilgilenen arakadaşların faydalanması için nihai dosyayı paylaşıyorum.

iyi çalışmalar.

Dosyanızın son durumunu inceledim.

= False Then GoTo hatasub yerine = False Then Exit Sub olmalı sanki.
ben kod çalışmasın sona gitsin diye yazmıştım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri