• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki şarta bağlı arama yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba üzerinde çalıştığım dosyamda kayıt , aday sorgulama yenileme işlemlerini yapabiliyorum . Bir öğrencinin birden fazla alana kaydedilmesi durumunda güncelleme yapabilmek için arama işleminde sorun yaşıyorum . Kullandığım kodda nasıl bir değişiklik yapabiliriz yardımlarınızı rica ediyorum. Örnek resim üzerindeki gibi bilgiler geldikten sonra kulüp adını (combobox5) ile seçerek ARA tuşuna basarak diğer bilgilerin gelmesini nasıl sağlayabiliriz. ARA tuşunda şu kodlar var
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Yanlışlıkla ekran görüntüsünü eklemişim . Dosyam ekte . Okul numarası girip enter ile veya aday bul tuşu ile öğrenci çağırabiliyoruz. Kaydet tuşu ile öğrenciyi kaydedebiliyoruz. Kayıtlı öğrenciyi çağırdıktan sonra ekrana gelen bilgi mesajına evet tuşuna basıldıktan sonra kulüp adını seçtikten sonra ARA tuşu ile kayıtlı öğrencinin tüm bilgileri ekrana gelmiş olacak

Kullanıcı adı ve şifreyide yazınız

Konu Sahibi
Örnek açısından,
Bu şekilde kullanabilir misiniz? Öğrenci numarası girildikçe listbox1 de numaraları süzer. İlgili listbox satırını çift tıklayınca verileri önünüze getirir.

Konu Sahibi
Örnek açısından,
Bu şekilde kullanabilir misiniz? Öğrenci numarası girildikçe listbox1 de numaraları süzer. İlgili listbox satırını çift tıklayınca verileri önünüze getirir.
Yardımınız için teşekkür ederim ama birden fazla kulübe ve antrenöre kaydı yapılan öğrencilerde en son kayıt yapılan ödeme bilgileri listbox 'ta görünüyor önceki diğer kulüp ödemeleri siliniyor ve çift tıklama sonucunda da en son hangi kulübe ödeme yapılmışsa onun ödeme bilgileri geliyor sadece.

Konu Sahibi
Yardımınız için teşekkür ederim ama birden fazla kulübe ve antrenöre kaydı yapılan öğrencilerde en son kayıt yapılan ödeme bilgileri listbox 'ta görünüyor önceki diğer kulüp ödemeleri siliniyor ve çift tıklama sonucunda da en son hangi kulübe ödeme yapılmışsa onun ödeme bilgileri geliyor sadece.
Farklı bir örnek olması açısından benim çözümümle listbox1 de listenen öğrenci ismine çift tıklama yaparak kayıtlı verileri textbox ve combobox'lara alabiliyorum. Şöyle bir sorunla karşıma çıkıyorum . Aylara ait ödeme bilgilerini girerek YENİLE tuşuna basınca her ödeme dönemine ait yeni bir kayıt açıyor. Kişiye ait güncelleme listboxta tek satırda gerçekleşmiyor. Dosyamı ekliyorum . Yenile kodlarında sorunu bulamadım

Merhaba.
Eklediğiniz dosyada DATA sayfasının B sütununa göre arama yapmışsınız ve benzersiz olmadığı için find ile ilk bulunan OKUL NO hangisiyse o satıra göre güncelleniyor.
Dosyaya göre 521 nolu veriler tümü değişecekböyle ise findnext ile yapabilirsiniz yok OKUL NO mükerrer ise ve sadece çift tıklanan satırdaki veriler değişecekse ozaman A sütunu benzersiz olduğu için orda find kullanabilirsiniz listboxun listindex ile vs.. bulup veriyi.

Konu Sahibi
Merhaba.
Eklediğiniz dosyada DATA sayfasının B sütununa göre arama yapmışsınız ve benzersiz olmadığı için find ile ilk bulunan OKUL NO hangisiyse o satıra göre güncelleniyor.
Dosyaya göre 521 nolu veriler tümü değişecekböyle ise findnext ile yapabilirsiniz yok OKUL NO mükerrer ise ve sadece çift tıklanan satırdaki veriler değişecekse ozaman A sütunu benzersiz olduğu için orda find kullanabilirsiniz listboxun listindex ile vs.. bulup veriyi.

Konu Sahibi
Merhaba.
Merhaba çözüm öneriniz için teşekkür ederim. Okul numarası mükerrer olmak durumunda çünkü bir öğrenci farklı kulüplere kayıt yaptırabiliyor. O nedenle kulüp sınıfı ve antrenör olarak ayırmam gerekiyor. Sadece çift tıklanan satırdaki verileri güncellememiz gerekiyor. Hangi kodda ve nasıl değişiklik yapacağımı çözemedim yeterli bilgim olmadığı için

Tamam bakarım bugün.Dediğim gibi satır no benzersiz olduğu için onun üzerinden halledilir.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:

Sadece yukardaki kodları eskisiyle değiştirdim yenile butonundaki.

HTML:
Kod:
Çok Çok teşekkür ederim Sayın ReFaz emeğinize sağlık pazar günü vakit ayırdınız. Yapmaya çalıştığım çözüme ulaştım. Ayrıca teşekkür edim "excelçözüm" yönetici ve üyelerine.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri