• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki Koşul Eşleştiğinde Belirli Hücreyi Yazdırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Resul ÖZYURT

Yeni Üye
Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar herkese,
Excelde bir muhasebe dosyası üzerinde çalışıyorum. Yapmak istediğim işlemi görsel ile anlatırsam daha açık olur diye düşündüm.

mizan-1.png
Yukarıda ki tabloda geçici mizan sayfasında ki A sütununda hesap kodları var. Yan tarafta da T-Defter bölümünde büyük defter kayıtlarım var. Benim istediğim ise şu;
A3 sütununa girilen değer T-Defter bölümünde ki kırmızı ile çizdiğim hesap kodları ile eşleşirse altında ki toplam bölümünü mizanda ki C3 bölümüne yani borç bölümüne otomatik yazmasını istiyorum.
Tabi t-defter bölümünde ki hesap sıraları hep aynı olmayacak yerleri değişecek. Yani sabit bir konumları olmayacak.
Bu tarz bir işlemi yapabilir miyiz? Yapabilirsek nasıl yapabiliriz?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Çözüm
Eğer, örnekleme olarak kullanacağınız T'lerin sayısı tüm kebirler değil de belli başlı hesaplar şeklinde olacak ise, evet bu şekilde olması iyi olacaktır.
Hazırlamış olduğunuz görsel üzerinden;
Gecici Mizan sayfasında ki
100 - Kasa Hesabının Borç Hanesine
='T Defter'!C19
100 - Kasa Hesabının Alacak Hanesine
='T Defter'!D19
yazarsanız, istemiş olduğunuzu gerçekleştirecektir.
Diğer hesaplar için aynı mantık ile ilerleyebilirsiniz.
Eğer, örnekleme olarak kullanacağınız T'lerin sayısı tüm kebirler değil de belli başlı hesaplar şeklinde olacak ise, evet bu şekilde olması iyi olacaktır.
Hazırlamış olduğunuz görsel üzerinden;
Gecici Mizan sayfasında ki
100 - Kasa Hesabının Borç Hanesine
='T Defter'!C19
100 - Kasa Hesabının Alacak Hanesine
='T Defter'!D19
yazarsanız, istemiş olduğunuzu gerçekleştirecektir.
Diğer hesaplar için aynı mantık ile ilerleyebilirsiniz.

Çözüm
Merhabalar herkese,
Excelde bir muhasebe dosyası üzerinde çalışıyorum. Yapmak istediğim işlemi görsel ile anlatırsam daha açık olur diye düşündüm.

Ekli dosyayı görüntüle 5405
Yukarıda ki tabloda geçici mizan sayfasında ki A sütununda hesap kodları var. Yan tarafta da T-Defter bölümünde büyük defter kayıtlarım var. Benim istediğim ise şu;

Tabi t-defter bölümünde ki hesap sıraları hep aynı olmayacak yerleri değişecek. Yani sabit bir konumları olmayacak.
Bu tarz bir işlemi yapabilir miyiz? Yapabilirsek nasıl yapabiliriz?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Örnek dosyayı yüklerseniz bakalım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri